Telaşlı konuşmalarıyla dolandırılmaktan kurtuldular

Telaşlı konuşmalarıyla dolandırılmaktan kurtuldular

Kırşehir'de telefonla telaşlı şekilde konuşanların durumundan şüphelenen polis ekiplerinin dikkati sayesinde son bir yılda 16 kişi dolandırılmaktan kurtuldu

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de telefonla telaşlı şekilde konuşanların durumundan şüphelenen polis ekiplerinin müdahalesiyle son bir yılda 16 kişi dolandırılmaktan kurtarıldı.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, önleyici polislik görevi kapsamında kentin işlek yerlerinde, banka ve ATM önlerinde görevlendirilen Toplum Destekli Polislik ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları bilgilendirme çalışmaları yürütürken, aynı zamanda birçok telefon dolandırıcılığı olayının önüne geçti.

Kentte son bir yıl içerisinde, telefon dolandırıcılığının önüne geçilmesi amacıyla vatandaşların ikametleri, iş yerleri, dernekler, resmi ve özel kurumlara yönelik ziyaretler yapıldı. Meydanlar, parklar, taksi ve dolmuş durakları, banka önleri ve vatandaşların yoğun olarak bulundukları cadde ve sokaklarda açılan stantlarda 20 bin adet bilgilendirme broşürü dağıtıldı.

Ekipler, 27 bin 968 kişiyle yüz yüze görüşerek telefon dolandırıcılığına karşı bilgilendirme çalışması yaptı. Cami görevlilerini de bilgilendiren ekipler, hazırlanan metinlerin bir kaç defa cuma namazı hutbelerinde okunmasını sağladı.

- Telaşlı konuşmalarıyla dolandırılmaktan kurtuldular

Tüm bilgilendirme çalışmalarına rağmen Kırşehir'de son bir yılda 23 kişi çeşitli yöntemlerle telefon dolandırıcıların ağına düşerek para ve ziynet eşyalarını kaptırdı.

Özellikle banka ve ATM önlerinde tedbir alan ekipler, bir çok kişinin de dolandırılmasını önledi. Toplum Destekli Polislik ve Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri, uzun süre telefonla görüştüğü, telaşlı olduğu ve telefonla konuşur vaziyette ATM cihazlarından işlem yapmaya çalıştığı görülen 16 vatandaşın durumundan şüphelenerek müdahalede bulundu. Vatandaşlar polisin dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtarıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler