Tekirdağ'da FETÖ bahanesiyle dolandırıcılık

Tekirdağ'da FETÖ bahanesiyle dolandırıcılık

Çorlu'da vatandaşları "Banka hesabınızı FETÖ üyeleri ele geçirdi" diyerek dolandırmaya çalıştığı iddia edilen bir kişi yakalandı

TEKİRDAĞ (AA) - Çorlu'da, vatandaşları "Banka hesabınızı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeleri ele geçirdi" diyerek dolandırmaya çalıştığı iddia edilen şüpheli yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Reşadiye Mahallesi'nde yaşayan A.K'yı, ev telefonundan arayan ve kendisini polis olarak tanıtan kişi, banka hesaplarının FETÖ üyeleri tarafından ele geçirildiğini ifade ederek, eve gelecek polise ziynet eşyaları ile bankadaki paralarını teslim etmesini istedi. A.K. de 25 bin lira ve evdeki ziynet eşyalarını eve gelen ve kendini polis olarak tanıtan kişiye verdi.

Benzer şekilde aranan ve 300 bin lira istenen O.Ş. ise dolandırılacağını anlayarak, polise haber verdi.

Polis, O.Ş'nin, kendisini arayanların talebi üzerine parayı teslim edeceği Tekirdağ merkezindeki adreste geniş güvenlik önlemi aldı. Bir süre sonra parayı teslim almaya gelen ve kendisini polis olarak tanıtan H.D, polis tarafından suç üstü yakalandı.

Gözaltına alınan H.D, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Bu arada, H.D'nin, vatandaşların evlerine giderek para ve ziynet eşyalarını aldığı görüntüleri güvenlik kameralarına yansıdı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :