TEDES yaparsa böylesini yapar!

TEDES yaparsa böylesini yapar!

TEDES yaparsa böylesini yapar!

TEDES, Yeni İstanbul, Beyşehir ve Adana Çevreyolu caddeleri üzerinde, 5 farklı noktada 10 hız koridoru şeklinde düzenli ve güvenli trafik akışını sağlamak, trafik kural ihlalinde bulunan araçları tespit etmek amacıyla kuruldu ve faaliyetlerine başladı. Giriş ve çıkış noktalarına yerleştirilen kameralar aracılığıyla koridorlardan geçiş yapan araçların fotoğraflarını çekerek iki nokta arasındaki ortalama hızlarını hesaplamakta ve hız ihlalleri, yakalama-haciz şerhleri, çalıntı-kayıp plakalar gibi bilgiler sunmaktadır. Bu bilgiler doğrultusunda gerekli idari para cezaları uygulanabilmekte veya bu bilgilerden adli soruşturmalarda yararlanılabilmektedir. Böylece adalet sistemine de yardımcı olan TEDES bazen ilginç durumlar da ortaya çıkarabiliyor.

Sosyal medyada Ahmet Turan isimli bir kullanıcının paylaştığı  görüntüye göre, TEDES'in sürücüye kestiği ceza doğru fakat, isim ve plaka yanlış.

Kullanıcı kesilen cezayı paylaşarak; "TEDES' birimin yerini bilen var mıdır ? Plakayı yanlış okuyup başkasının cezasını bana kesmişler ?! Resimdeki araçta fiesta değil!" şeklinde isyan etmiş.

İşte kesilen cezanın fotoğrafı;

tedes-ceza.jpg

memleket.com.tr

 

 

Etiketler :