TBMM Milli Eğitim Komisyonu

TBMM Milli Eğitim Komisyonu

Komisyon, eğitim alanını düzenleyen "torba" tasarı ile yeni üniversiteler kurulması, bazı üniversitelerin adlarının değiştirilmesine dair tasarı ve teklifleri birleştirerek, alt komisyona gönderdi

TBMM (AA) - TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, aralarında eğitim alanını düzenleyen torba tasarının da bulunduğu düzenlemeleri birleştirerek, alt komisyona gönderdi.

Komisyon, AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay başkanlığında toplandı.

Toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK'larda değişiklik yapan tasarı, Tebligat Kanunu'nda değişiklik yapan tasarı, bazı üniversitelerin isimlerini değiştiren tasarı ile yeni üniversiteler kurulmasını öngören kanun tekliflerini birleştirdi.

Komisyon, birleştirilen tasarı ve teklifleri, AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen başkanlığında kurulan alt komisyona sevk etti.

Bu arada Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, komisyon üyeleriyle kahvaltıda biraraya geldi. Yılmaz, daha sonra komisyonun gündemindeki eğitim alanını düzenleyen tasarı hakkında milletvekillerine bilgi verdi, sorularını yanıtladı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler