TBMM KİT Komisyonu

TBMM KİT Komisyonu

Komisyonda, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'nin 2012, 2013 ve 2014 yıllarına ilişkin hesapları genel görüşe sunuldu

TBMM (AA) - TBMM KİT Komisyonunda, Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) AŞ Genel Müdürlüğünün 2012, 2013 ve 2014 yıllarına ilişkin hesapları genel görüşe sunuldu.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) AŞ Genel Müdürü Mehmet Ali Yığcı, komisyonda yaptığı sunumda, 1843'te kurulan Fevaid-i Osmaniye’den başlayarak günümüze kadar değişik isimler ve statüler altında denizcilik alanındaki faaliyetlerini sürdüren TDİ'nin, 1993'teki Bakanlar Kurulu Kararı ile özelleştirme kapsamına alınarak, özelleştirme kapsamına alındığını anlattı.

Kuruluşun tarihçesi hakkında bilgi veren Yığcı, kuruluşun faaliyetlerinin büyük bir kısmının özelleştirildiğini veya özelleştirme yöntemiyle devredildiğini ifade etti. Yığcı, bugün itibarıyla kuruluşun 183 personelle varlığını sürdürdüğünü bildirdi.

Yığcı, bu yıl yatırım için ayrılan payın yüzde 20'sini kullanmayı planladıklarını dile getirdi.

Kuruluşun kaynak ihtiyacını, tahsil edilen liman gelirleri, Tekirdağ ve Sarayburnu Limanı ile gayrimenkul kira gelirlerinden karşılandığına işaret eden Yığcı, "Karadeniz Bölgesi'ndeki 4 limanın cirolarının yüzde 25'i kuruluşa aktarılıyor. Kuruluşumuz esas itibarıyla liman hizmetleri gelirleriyle faaliyetlerini devam ettirmektedir." ifadesini kullandı.

Kuruluşun zarar ettiğine ilişkin eleştirilere değinen Yığcı, 2013 yılında 13 milyon kar eden kuruluşun, 2014'te zarar ettiğini, ancak 2015'te tekrar kara geçtiğini vurguladı. Yığcı, kuruluşun bu yılı da karla kapanmasını beklendiklerini belirterek, "Türkiye Denizcilik İşletmeleri, limancılık konusundaki deneyimli personeliyle hizmetlerini devam ettirmektedir." dedi.

Konuşmaların ardından TDİ AŞ'nin, 2012, 2013 ve 2014 yıllarına ilişkin hesapları genel görüşe sunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler