TBMM Genel Kurulunun olağanüstü toplantısı

TBMM Genel Kurulunun olağanüstü toplantısı

Genel Kurul salonunun protokol ve dinleyici locaları tamamen doldu-Bazı protokol üyeleri kalabalık nedeniyle konuşmaları ayakta takip etti-Meclis Başkanı Kahraman, Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Akar, MHP Genel Başk

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulunun olağanüstü toplantısında, protokol ve dinleyici locaları tamamen doldu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasının bazı bölümleri AK Parti milletvekillerince ayakta alkışlandı. Dinleyici locası ve protokol bölümünde oturanlar da konuşmayı alkışlarken, bazı protokol üyeleri kalabalık nedeniyle Genel Kurulu ayakta takip etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşması sırasında Genel Kurul salonuna gelerek, protokol bölümünde oturdu. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de cübbesiyle geldiği Genel Kurul salonunda konuşmaları takip etti.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın salona geldiğini duyurması üzerine izleyiciler ve milletvekillerince alkışlanan Akar salonu ayağa kalkarak selamladı.

Protokol ve izleyici sıralarındaki yargı mensupları ve akademisyenler de cübbeleriyle oturdular.

Bazı milletvekilleri sıralarına Türk bayrakları taktı.

Siyasi parti temsilcilerinin konuşmasının ardından izleyici bölümünde oturan bir vatandaş ayağa kalkarak, "İdam istiyoruz" diye bağırdı. Kişi yanındakiler tarafından salondan çıkarılırken, ortak bildiri okunmasının ardından bir başka izleyici de "idam istiyoruz" diye seslendi.

Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Diyanet İşleri Başkanı Mehmez Görmez, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Göngör, Başkanlık odasında kahve ikramına davet etti.

Başkanlık Divanının arkasında Başbakan Yıldırım dışındaki protokol konuklarıyla bir araya gelen Kahraman, uğurlamadan önce de konuklarıyla Şeref Kapısı önünde toplu fotoğraf çektirdi.

Kahraman, daha sonra Meclis bahçesinde toplanan vatandaşları selamlamaya çıktı. Bu sırada vatandaşlar "İdam, idam" diye slogan attı.

Kahraman daha sonra Başbakan Yıldırım ile görüşmesine devam etti.

Bu sırada güvenlik görevlileri, Şeref Holünde bekleyen vatandaşları, burayı boşaltmaları için uyardı. Uyarıya rağmen binayı terketmeyen bir vatandaş, güvenlik görevlileri tarafından zorla dışarıya çıkarıldı.

Genel Kurulu izlemek üzere Meclis'e gelen yabancı misyon temsilcileri baret takarak hasar gören yerleri incelediler.

Öte yandan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in Genel Kurul toplantısı sonrasında Meclis basın kapısı önünde yapacağı duyurulan açıklama, gerçekleşmedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler