TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.Genel Kurulda gündem dışı söz alan MHP İstanbul Milletvekili...

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Genel Kurulda gündem dışı söz alan MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, gazi ve şehit ailelerine ilişkin konuşmasında, makamların en yücesinin şehitlik ve gazilik olduğunu belirterek, bu kişilerin ailelerinin Türkiye'ye emanet olduğunu dile getirdi.

Şehit ve gazi yakınlarına verilen yardımların yetersiz olduğunu savunan Erdem, muharip gazilerin, malul gazilerin yararlandığı bazı haklardan yararlanamadığını aktardı.

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat'taki iki enerji santralinin özelleştirileceğini belirterek, burada çalışanların ciddi maddi kayıplara uğrayacağını söyledi.

Durmaz, İstanbul'da açılışı yapılacak olan 3. köprüye ise "Mehmetçik Köprüsü" adının verilmesi talebinde bulundu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar, 15 Temmuz ve devam eden terör saldırıları konusunda yaptığı konuşmada, milletin, darbecilerin planlarını boşa çıkardığını vurgulayarak, şehitlerin ve gazilerin vatan savunmasında verdikleri mücadeleyle isimlerini tarihe yazdırdıklarına dikkati çekti.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, FETÖ ile mücadelede 17-25 Aralığın kıstas alınmasının söz konusu mücadeleyi kişiselleştireceğini savundu. Bu durumun, FETÖ ile mücadeleyi yarım bırakacağını ifade eden Akçay, MHP olarak bu mücadeleye her türlü desteği vereceklerinin altını çizdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, pek çok şirkete FETÖ soruşturması kapsamında el konulduğunu veya kayyum atandığını anımsatarak, "Bunu yaparken atanan kayyumlara çok dikkat etmek gerekiyor." dedi.

HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, cezaevlerinden nakillerle ilgili kendilerine yoğun şikayetler geldiğini belirterek, cezaevlerindeki işkence ve dayak iddialarına ilişkin de tedbirler alınmasını istedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler