TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı:"Her darbe zayıfların işidir çünkü darbe marifetiyle, olağan yollarla temsilciliğini üstlenemedikleri millet iradesini almak isterler. Zayıflıkları da buradan kaynaklanır" - CHP Grup Başkanvekili Gök:"Bundan sonra atıla

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Her darbe zayıfların işidir çünkü darbe marifetiyle, olağan yollarla temsilciliğini üstlenemedikleri millet iradesini almak isterler. Zayıflıkları da buradan kaynaklanır." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığına toplandı.

Görüşmelere geçmeden söz alan grup başkanvekilleri, Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, FETÖ'nün darbe girişiminin başarıya ulaşamadığını belirterek, Türkiye'nin bir uçurumun kenarından döndüğünü söyledi. Akçay, toplumsal barışı, birlik ve beraberliği güçlendirecek eylem ve söylemde bulunulmasının her zamankinden daha büyük önem arz ettiğini dile getirdi.

15 Temmuz gecesi sadırıların doğrudan millete ve Türkiye Cumhuriyeti kurumlarına yapıldığına işaret eden Akçay, darbe girişimcilerinin devlet düşmanı tutumlarına karşı asker düşmanlığı yapılmaması ve yapılmasına izin verilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Akçay, kamu personellerinin görevden uzaklaştırılmasına ilişkin kamuoyunu aydınlatıcı açıklamaların yapılmasında fayda gördüklerini vurguladı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise CHP olarak darbe girişimine karşı çok net bir tutum sergilediklerini, asıl tehlikenin bundan sonra geleceğini ifade etti. Gök, "Bir darbe girişiminin hem halk ile hem de Meclis'te bütün siyasi partilerce önlenmesi çok önemlidir, demokrasi adına büyük bir kazançtır. Bundan sonra atılacak adımlar da en az darbenin önlenmesi kadar önem taşımaktadır. Çok çeşitli yerlerden, şu anda yapılan kimi uygulamalarla ilgili çok rahatsızlıklar dile getirilmektedir. YÖK, bütün dekanların istifasını istemiştir. Böylesine bir tabloda, bütün dekanlar da zan altında kalmıştır." değerlendirmesini yaptı.

- "Terörist bir girişim..."

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Türkiye'nin öteden beri konuştuğu ve tartıştığı derin yapılanmanın, askeriye içine çöreklenmiş terörist girişim şeklinde darbeyi organize ettiğinin ortaya çıktığını söyledi.

Bostancı, şöyle konuştu:

"Her darbe zayıfların işidir çünkü darbe marifetiyle, olağan yollarla temsilciliğini üstlenemedikleri millet iradesini almak isterler. Zayıflıkları da buradan kaynaklanır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, demokrasiye ve millet iradesine sahip çıkan herkes, başka yol ve yöntemlerle millet iradesine el koyma girişimini bünyesinde barındıran bu yapıya ve benzer yapılara karşı mutlaka her zaman uyanık olacaktır. Bu terörist girişime karşı milletimizin, siyasi büyüklerimizin, başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, muhalefet genel başkanları olmak üzere gösterdikleri direniş ve halkı meydanlara çağırmak son derece önemlidir."

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, darbe girişimini kınarken, yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Demirel, darbenin sonuçlarının asla kabul edilemez olduğunu ifade ederek, buradan çıkış yolunun demokrasi ve özgürlüklerin yeniden inşasından geçtiğini kaydetti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler