TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı:"Parti olarak, HDP'nin parti binalarına bir takım çevrelerin yaptığı saldırıları şiddetle reddederiz"

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Parti olarak, HDP'nin parti binalarına bir takım çevrelerin yaptığı saldırıları şiddetle reddederiz." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, dış politik gelişmeler, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, yaşanan ulaşım sorunları ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin de Dünya Arapça Günü dolayısıyla gündem dışı birer konuşma yaptı.

Gündem dışı konuşmaların ardından grup başkanvekilleri yerlerinden söz alarak gündemdeki konuları değerlendirdi.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. Sarıkamış Harekatı'nın da yıl dönümü olduğunu anımsatan Usta, Sarıkamış Harekatı'nın büyük bir kahramanlık olayı olduğunu söyledi.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım da HDP'nin tutuklu milletvekillerini anımsatarak, AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay'ın milletvekillerinin tutuklanmasını sahiplendiğini öne sürerek, "Kendisi gibi seçilerek buralara gelmiş olan milletvekilleriyle ilgili yargının yetkisini gasbedecek, ona talimat verecek açıklamalarından dolayı Yasin Aktay'ı şiddetle kınıyoruz." dedi. Yıldırım'ın, konuşmasında tutuklama işlemini "rehin alma" olarak ifade etmesi dikkati çekti.

KESK'in İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş yaptığını hatırlatan Yıldırım, yürüyüşe katılanların geçtikleri her şehirde polisin engellemesiyle karşılaştıklarını iddia ederek, bu uygulamaya son verilmesini istedi.

HDP'li Yıldırım'ın konuşmasının ardından oturumu yöneten Başkanvekili Bahçekapılı, "Tutuklu milletvekilleriniz var, bunu eleştirebilirsiniz bunu saygıyla karşılarız. Ama burada 'rehin' kelimesini kullanmanız doğru değil. Burası hukuk devleti, yargı yollarıyla ilgili süreç başlamıştır, 'rehin' kelimesini kullanmamanızı rica ediyorum." diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Türkiye'nin sınırlarındaki terör unsurlarına karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı hakkında hükümetin Genel Kurulda bilgilendirme yapacağını belirterek, konunun hassasiyeti dolayısıyla siyasi parti gruplarına verilen sürenin uzatılmasını istedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet dileyerek, konuya ilişkin yapılacak görüşmelerde siyasi partilere verilen konuşma süresinin uzatılmasının uygun olacağını söyledi.

Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu anımsatan Bostancı, "Bunun işleyişine itirazımız olabilir ama elimizdeki hukuk budur. Hukuk kendi şartları, itiraz mekanizması çerçevesinde işlemek durumundadır. Hukuka bırakılmış bir alanın siyaset maharetiyle şekilendirilmesi doğru değildir. Parti olarak, HDP'nin parti binalarına bir takım çevrelerin yaptığı saldırıları şiddetle reddederiz. Hukuka bırakılmış işlerin hukuka bırakması gerektiğini ifade ederiz." dedi.

Grup başkanvekillerinin konuşmasının ardından Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, terör unsurlarına karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı hakkında, Genel Kurulu bilgilendirdi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler