TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti, CHP, HDP ve MHP Grup Başkanvekilleri, Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan askerlere rahmet, yaralılara şifa dileğinde bulundu- TBMM Başkanvekili Bahçekapılı:- "Onlar bizim güvenliğimiz için orada şehit oldular. Allah onlardan razı olsun, ruhla

TBMM (AA) - AK Parti, CHP, HDP ve MHP Grup Başkanvekilleri, Fırat Kalkanı Harekatı'nda, Suriye'nin El Bab bölgesi yakınlarında şehit olan askerlere rahmet, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Genel Kurulda gündem dışı söz alan MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Sarıkamış şehitleriyle ilgili konuşmasında, milletleri bir arada tutan unsurlardan birinin de ortak tarih olduğunu belirterek, Sarıkamış Harekatı'nın, yakın zamanın trajedilerinden biri olduğuna dikkati çekti. Aydın, Çanakkale ve Sarıkamış olmasaydı, bugünkü birliğin de olamayacağını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, 7 Haziran 2015'ten bu yana meydana gelen bombalı terör saldırıları nedeniyle birçok eve ateş düştüğünü ifade ederek, "Bu ülkenin evlatları katlediliyor." ifadesini kullandı.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, DSİ'nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada, bugün itibarıyla barajların depolama kapasitesinin 165 milyar metreküp olduğunu, yapılacak yatırımlarla bunun 200 milyar metreküpe çıkarılacağını bildirdi. Türkiye'nin yıllık ekonomik olarak 180 milyar kilovatsaat hidroelektrik üretimi potansiyelinin bulunduğunu aktaran Pektaş, kamu ve özel sektör yatırımlarıyla 2023'e kadar yıllık 160 milyar kilovatsaat üretim kapasitesine ulaşılacağını anlattı.

- Kars'ta bazı köylerdeki elektrik kesintileri

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in, Kars'taki bazı köylerde borç nedeniyle elektrik kesintilerinin yaşandığını söylemesi üzerine söz alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ilde 382 köy bulunduğunu ve hepsinin problemleriyle tek tek ilgilendiklerini söyledi.

Kars'taki elektrik işletmesinin, özel bir şirket tarafından yapıldığını hatırlatan Arslan, "Köylerin eğer işletmeden kaynaklı bir eksiklik nedeniyle mağduriyeti varsa hiç şüpheniz olmasın ki gereğini yapıyoruz. Ancak borç ödenmemesi nedeniyle bir kapanma söz konusuysa burada da yine yapılandırmaya gitmesi adına, Hükümetimizin daha önce çıkardığı düzenlemeler çerçevesinde yapılandırma şansı var." diye konuştu.

Vatandaşlarla ve köylülerle, elektrik işletmesini gerçekleştiren şirketi bir araya getirip problemleri çözmeye çalıştıklarını anlatan Arslan, "Hiç şüpheniz olmasın ki 382 köyün hepsi bizim için değerli, Türkiye'nin bütün köylerinin ve köylülerinin değerli olduğu gibi... Problemlerini çözmek adına uğraşıyoruz. Ancak kişilerin borçlarıyla ilgili yapabileceğimiz en iyi şey bunların yapılandırılması." açıklamasında bulundu.

- El Bab'daki şehit askerlere rahmet dilendi

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında bugün El Bab'da şehit olan askerlere rahmet, yaralılara ise şifa dileğinde bulundu.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım da El Bab'da şehit olan askerlere Allah'tan rahmet dileğinde bulunarak, "Ancak şunu ifade edelim ki Suriye başta olmak üzere Ortadoğu politikasını çarpık temeller üzerine kurgulamış olan siyasi iktidar, ülkeyi maalesef bir maceraya sürüklüyor." görüşünü ileri sürdü.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, şehit askerlere rahmet dileyerek, Meclisin, Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin bilgilendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da El Bab'daki şehit askerlere rahmet, yaralılara da şifa dileğinde bulundu. Bostancı, Türkiye'nin güvenliği nedeniyle Fırat Kalkanı Harekatı'nın yapıldığını ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasının esas alındığını söyledi.

Bahçekapılı da TBMM Başkanlık Divanı olarak El Bab'da şehit olan askerlere rahmet, yaralılara acil şifalar dilediklerini kaydederek, "Onlar bizim güvenliğimiz için orada şehit oldular. Allah onlardan razı olsun, ruhları şad olsun." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler