TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Petek:

TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Petek:

"Saldırıya 'terör' diyemeyen, 'terör' kelimesini ağzına almaktan çekinen Batılı siyasilerin açıklamalarıyla Avrupa'daki FETÖ'nün think tank kuruluşlarının, medyasının sözcülerinin açıklamaları örtüşüyor"

TBMM (AA) - KADİR KARAKUŞ - TBMM'de dört partinin katılımıyla kurulan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin, "Saldırıya 'terör' diyemeyen, 'terör' kelimesini ağzına almaktan çekinen Batılı siyasilerin açıklamalarıyla Avrupa'daki FETÖ'nün think tank kuruluşlarının, medyasının sözcülerinin açıklamaları örtüşüyor." dedi.

Petek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Terör örgütü PKK'nın üstlendiği terör saldırısında 44 vatandaşın şehit edildiğini belirten Petek, "Bu saldırıya 'terör' diyemeyen, 'terör' kelimesini ağzına almaktan çekinen Batılı siyasilerin açıklamalarıyla Avrupa'daki FETÖ'nün think tank kuruluşlarının, medyasının sözcülerinin açıklamaları örtüşüyor. Bazı Avrupalılar 'çok başarılı eylemdi' diye açıklama yaptılar. Bu terörün içinde olmak, yanında olmak, arkasında olmaktır." ifadesini kullandı.

Reşat Petek, terör örgütleri arasında bir fark bulunmadığını, her bir terör örgütünün kukla ve belli merkezlerden yönlendirildiğini vurgulayarak, terör ve güvenlik uzmanlarının İstanbul'daki saldırıya ilişkin, "Cumartesi akşamı yapılan terör saldırısı bir istihbarat örgütünün desteği olmadan yapılamaz." değerlendirmesinde bulunduğunu aktardı.

Petek, "Bütün milletimiz görüyor ve biliyor ki Türkiye'yi parçalamak için topyekün bu terör örgütlerini birlikte hareket ettiren üst akıl tarafından ya da dışarıdaki odaktan yönetilip, bu eylemlerin planlandığı anlaşılıyor. Belirli merkezler bu kukla örgütlere silahı veriliyor, finansı sağlanıyor, eğitim desteği de veriliyor ve milletimizin, devletimizin üzerine sürülüyor." diye konuştu.

FETÖ yanlılarının Türkiye'deki her bir terör eyleminden sonra adeta zil takıp oynayacaklarını, bunun sosyal medya paylaşımlarından anlaşılacağını anlatan Petek, "Demek ki terörden memnunlar, teröre destek veriyorlar, zaten kendileri de terörist. Teröristler ve terör örgütleri arasında fark gözetmeden Türkiye'nin 'biri iyi diğeri kötü' demeden hepsiyle mücadele etmesi gerekiyor." dedi.

Petek, Türkiye'nin yılmadan, yorulmadan terörle mücadelesini sürdüreceğini bildirdi.

FETÖ mensuplarının iletişim için kullandığı "Bylock" programını PKK mensuplarının da kullandığının Cumhuriyet Savcılıkları'nca tespit edildiğine işaret eden Petek, şunları söyledi:

"Arada nasıl bir iletişim var?' sorusu gündeme geliyor. Arada bir örgütsel yakınlık, iş birliği olduğunu gösteriyor. 5-6 Ekim olaylarında polis panzerlerinin araçları yangına sürüklediğini gördük. PKK terörünün önlenmesi beklenirken, istihbarat ağında ne gibi ihanetler yapıldı bunlar zaman içinde ortaya çıkacak. FETÖ'nün PKK ile ciddi bir iş birliğinin olduğu görülüyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler