TBMM Dışişleri Komisyonu

TBMM Dışişleri Komisyonu

Komisyonda, Türkiye ile Filistin ve Japonya arasında eğitim uluslararası anlaşmaların uygun bulunduğuna dair iki kanun tasarısı kabul edildi

TBMM (AA) - TBMM Dışişleri Komisyonu, Filistin ile Eğitim ve Yükseköğretim Alanında İşbirliği Anlaşması ile Japonya'da Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin Kurulmasına Dair Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarıları kabul edildi.

TBMM Dışişleri Komisyonu, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin gerçekleştirdiği yurtdışı ziyaretlerle ilgili izlenimleri değerlendirmek ve bazı uluslararası anlaşmaları görüşmek üzere Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan başkanlığında toplandı.

Komisyonda, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Filistin Devleti Arasında Eğitim ve Yükseköğretim Alanında İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Japonya Hükümeti arasında Türkiye Cumhuriyetinde Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin Kurulmasına Dair Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğu Hakkında Kanun Tasarısı kabul edildi.

Türkiye Cumhuriyeti ile Libya Arap Halk Sosyalist Büyük Cemahiriyesi Arasında Hukuki, Ticari ve Cezai Konularda Adli İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı ise ileride görüşülmek üzere ertelendi.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Özhan, Dışişleri Komisyonunun son iki haftadır yoğun bir çalışma dönemi geçirdiğini belirtti. Heyetlerin, ABD, İngiltere, Belçika ve Fransa'da ziyaretlerde bulunarak, kanlı darbe girişimini aktardıklarını söyleyen Özhan, heyetlerin gözlemlerini değerlendireceklerini ve bu maddenin basına kapalı gerçekleştirileceğini bildirdi.

Daha sonra toplantı basına kapalı devam etti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler