TBMM Dilekçe Komisyonu

TBMM Dilekçe Komisyonu

AK Parti'li Bilen:"FETÖ mensuplarına ve onların hamisine kucak açan ükeleri tarih kaydedecek ve bu mahcubiyetle yaşayacaklar"

TBMM (AA) - AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, "FETÖ mensuplarına ve onların hamisine kucak açan ükeleri tarih kaydedecek ve bu mahcubiyetle yaşayacaklar." dedi.

Engelli raporunda engellilik oranına Herediter Anjioödem hastalığının dahil edilememesiyle ilgili kurulan TBMM Dilekçe Alt Komisyonu, Bilen başkanlığında toplandı.

Bilen, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da kalkışmada bulunan alçakları tarihin kara sayfalarına kaydedeceğini, ailelerinin de onları ve bıraktıkları mirası reddeceğinden emin olduğunu söyledi.

İsmail Bilen, "O gün göğsünü bombalara, uçaklara, helikopterlere, tanklara siper edenler her bir ferdimiz de inanıyorum ki gazilik mertebesine ulaşmıştır. Ancak şehadet şerbeti nasiple alakalı olduğu için maalesef o şerefli mertebeye ulaşamadık." diye konuştu.

O gece Meclis'e de yedinin üzerinde bomba atıldığını ve binanın ciddi hasar aldığını belirten Bilen, "Dost ve müttefik geçinen ülkeleri de bir kez daha uyarmak istiyorum: FETÖ mensuplarına ve onların hamisine kucak açan ükeleri de tarih kaydedecek ve bu mahcubiyetle yaşayacaklardır. Dost ve müttefik geçinen ülkelerin bu darbe girişiminde ülkemizi yalnız bırakmalarını, milletimiz ve devletimiz asla unutmayacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Bilen, hukuk kuralları içinde kurumlara sızan FETÖ mensuplarının temizlenmesi için hukuk rejimi içinde çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

- Herediter Anjioödem hastalığı

Toplantıda, Herediter Anjioödem hastalığı ile ilgili bilgi veren Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Güleç, mevzuata göre engelli raporu alınması için hastalığın organlarda kalıcı hasar bırakması gerektiğini anımsatarak, bu hastalıkta böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi. Ancak hastalığın ölüm riski taşıdığına dikkati çeken Güleç, tedavisinin sürekli ilaç kullanmak olduğunu bildirdi.

Hastalığa tanı konmasının ortalama 15-20 yılı bulduğunu ifade eden Güleç, "Engellilik konusunda rakamsal bir oran söyleyemem uygun değil ancak engellilik raporunda yer alması gerektiğini söyleyebilirim." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler