Tayland'daki vahşi hayvan kaçakçılığı

Tayland'daki vahşi hayvan kaçakçılığı

Kaplan Tapınağı rahipleri, hayvan kaçakçılığı yapmadıklarını ileri sürdü

BANGKOK (AA) - Tayland'da Budist rahiplerin hayvan kaçakçılığı yaptığı iddialarıyla gündeme gelen Kaplan Tapınağı rahipleri suçlamaları reddetti.

Wat Pa Luangta Bua Yannasampanno ya da bilinen ismiyle Kaplan Tapınağı'nın sözcüsü Siri Wangboonkoed, kaçakçılık suçlamalarının daha önce tapınakta çalışan bir veteriner ve ülkedeki doğal yaşamı koruma kurumunun komplosu olduğunu söyledi.

Tapınakta geçen hafta 70 ölü kaplan ve başka hayvanlara ait parçalar bulunmasının Somchai Wisetmongkolchai adlı veterinerin suçu olduğunu belirten Wangboonkoed, "Tapınaktaki personellerden bazıları, Baş Keşiş Phra Wisuthi Sarathera'nın bilgisi dışında bunları yapmış" dedi.

Sözcü Wangboonkoed, veterinerin 17 yıldır kaplanların bakımından sorumlu olduğunu dile getirdi.

Tapınağın avukatı Saiyood Pengboonchoo da Başkeşiş Sarathera'nın kaplanlara yapılan kötü muameleden haberi olmadığını ifade etti.

Polis, geçen hafta cuma günü odasında kaplan postları bulunmasının ardından bölgedeki ceza mahkemesinden baş keşişin tutuklanması için tutuklama emri çıkarmasını istemişti.

Yaban hayatı koruma görevlileri, Budist rahiplerin hayvan kaçakçılığı yaptığı iddiaları üzerine geçen hafta resmi bir arama emriyle Kaplan Tapınağı'ndaki 137 kaplanın bir kısmını başka yere taşımaya başlamıştı.

Daha sonra yapılan aramalarda Kaplan Tapınağı'nda bir dondurucuda 40 kaplan yavrusu bulunmuştu.

Tayland'ın Kanchanaburi eyaletinin batısında yer alan Kaplan Tapınağı, çok sayıda turisti ağırlıyor. Dünyada sadece birkaç yüz tane kaldığı tahmin edilen Çinhindi kaplanlarının dışında birçok yabani hayvana da ev sahipliği yapan tapınak, uzun süredir vahşi yaşam aktivistleri tarafından hayvanlara kötü muamele ve kaçakçılıkla suçlanıyordu.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :