"Taşeron düzenlemesi bir meydan okumadır"

"Taşeron düzenlemesi bir meydan okumadır"

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan:- "Taşeron düzenlemesi, 'Devleti ve kamuyu küçült', 'Devletin hizmetlerini özelleştirin' diyen zihniyete karşı AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uluslararası baskılara bir meydan okumasıdır"

 

HAK-İŞ Konfederasyonu bağlı  Hizmet-İş Sendikası Konya Şubesi  9. Olağan Kongresi yapıldı.

Bayır Diomond Otel’de yapılan Genel Kurul’a AK Parti Milletvekillerinden Ahmet Sorgun ve Halil Etyemez, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan,  Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Latif Selvi, STK temsilcileri ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. Mevcut Başkan Vacit Sır ve Ebuzer Şafak’ın aday olduğu seçimlerde kullanılan oyların 80’inin alan  Vacit Sır yeniden Hizmet-İş Konya Şube Başkanı oldu.

"TAŞERONA KADRO SÜRECİNİ BİZ BAŞLATTIK"

HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, taşeron düzenlemesinin "devleti ve kamuyu küçült", "devletin hizmetlerini özelleştirin" diyen zihniyete ve uluslararası baskılara karşı meydan okuma olduğunu belirtti.  Konya'nın sendika faaliyetlerinde her zaman büyük görevler üstlendiğini aktaran Arslan, 15 bin üyesiyle Konya Şubesinin en büyük teşkilatlardan biri olduğunu dile getirdi. Arslan, 81 ilde taşeron işçileri sendikalaştırmaya başladıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Bu taşeron işçilere ulaşmak için çok çalıştık. 14-24 Ocak 2014'te tarihi bir adım attık. 81 ilden üye olmayan 6 binden taşeron işçiyi bir araya getirdik. 'Bu mücadele, sendikalaşmaktan geçer, üye olacaksınız. 600 bin olursak herkes duyar ve anlar, sorunlar çözülür' dedik. Heyecan oluştu. 'Sendika sizi korur' diye bir kampanya başlattık. O günden itibaren yaklaşık 4 ay ciddi mücadeleyi bütün Türkiye'de taşeron işçilere ulaşmayı başardık. AK Parti hükümetinin taşeron konusunda attığı ilk önemli adım 2014 taşeron işçilere sendikalaşmanın ve toplu sözleşmenin önünün açıldığı tarihtir" diye seslendi.

SORGUN’DAN 28 ŞUBAT GÖNDERMESİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun da yaptığı konuşmada, 28 Şubat sürecine değinerek, şunları söyledi: "Testiyi kıranlarla suyu getirenler hiçbir zaman bir olmadı. Elbette herşey bitmiş değil. Mücadele sürüyor. Ne 12 Eylül'ün ne 28 Şubat'ın ne de 15 Temmuz'un mücadelesi bitti. Merve Kavakçı'ya Mecliste, 'Dışarı, dışarı' diyenler... Bugün, Merve Kavakçı Malezya Büyükelçimiz. Bu da Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti'nin asla testiyi kıranla suyu getireni bir tutmadığının işaretidir." Ferit Hepokur – Memleket

20180415_2_29833795_32730573.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler