Tanzanya'da muhalif lidere uyuşturucu ticareti suçlaması

Tanzanya'da muhalif lidere uyuşturucu ticareti suçlaması

Güvenlik yetkilisi Sirro:- "Ülke çapında başlatılan uyuşturucu operasyonu kapsamında gözaltına alınan muhalif lider Mbowe, kefaletle serbest bırakıldı"

ADDİS ABABA (AA) - Tanzanyalı muhalif lider Freeman Mbowe'nin, ülke çapındaki uyuşturucu operasyonu çerçevesinde, uyuşturucu ticareti suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra salıverildiği bildirildi.

Mbowe'nin başkanlığını yürüttüğü Demokrasi ve Kalkınma Partisinin (CHADEMA) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Mbowe'nin gözaltına alınarak Darüsselam şehrindeki bir polis istasyonuna götürüldüğü belirtildi.

AA muhabirine konuyla ilgili açıklamada bulunan güvenlik yetkilisi Simon Sirro, "Ülke çapında başlatılan uyuşturucu operasyonu kapsamında gözaltına alınan Muhalif lider Mbowe, kefaletle serbest bırakıldı." dedi.

Mbowe'nin uyuşturucu ticaretiyle ilişkisini araştırdıklarını dile getiren Sirro, "Uyuşturucuyla savaşta altına bakılmadık bir taş bile kalmayacak." diye konuştu.

Operasyonda şu ana kadar 156 kişi hakkında uyuşturucu kullandıkları ve ticaretini yaptıkları suçlamasıyla soruşturma başlatıldığını kaydeden Sirro, bunlardan 15'inin tutuklandığını söyledi.

Mbowe'nin ismi, Darüsselam Bölge Komiseri Paul Makonda'nın bu ay başında açıkladığı, uyuşturucu ticaretine karıştıklarından şüphelenilenler listesinde yer alıyordu.

Muhalif lider Mbowe, söz konusu iddialar üzerine bir süre önce basın toplantısı düzenlemiş ve kendisine yöneltilen suçlamaları reddetmişti.

Ülkedeki çok sayıda iş adamını, politikacıyı, sanatçıyı ve din adamını kapsayan soruşturmada, ünlü iş adamlarından Yusuf Manji geçen hafta hakim karşısına çıkarılırken, ülkenin başpiskoposlarından Josephat Gwajima da konuyla ilgili güvenlik güçlerince sorgulanmıştı.

Tanzanya, uyuşturucu kaçakçıları tarafından geçiş noktası olarak kullanılıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler