Tacikistan'da 430 kilogram uyuşturucu yakılarak imha edildi

Tacikistan'da 430 kilogram uyuşturucu yakılarak imha edildi

TAŞKENT (AA) – Tacikistan'da, çeşitli operasyonlarda ele geçirilen 430 kilogram uyuşturucu madde, başkent Duşanbe'deki bir fabrikanın fırınında yakılarak...

TAŞKENT (AA) – Tacikistan'da, çeşitli operasyonlarda ele geçirilen 430 kilogram uyuşturucu madde, başkent Duşanbe'deki bir fabrikanın fırınında yakılarak imha edildi.

Tacikistan Uyuşturucu Kontrol Kurumundan yapılan açıklamada, yakılarak imha edilen toplam 430 kilogram uyuşturucunun 6,3 kilogramının eroin, 101 kilogramının afyon, 237 kilogramının haşhaş, kalanının diğer uyuşturucu maddelerden oluştuğu belirtilerek imha edilen uyuşturucunun, 24 ayrı operasyonda ele geçirildiği bildirildi.

Açıklamada, uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili davaların görülmesinin ardından, yasalar gereği, mahkemelerde delil olarak kullanılan uyuşturucuların imha edildiği bilgisi paylaşıldı.

Bu arada, Tacikistan Uyuşturucu Kontrol Kurumunun kurulmasından bu yana geçen 17 yılda, kurum tarafından toplam 18 tondan fazla uyuşturucunun imha edildiği hatırlatıldı.

Afganistan'da üretilen uyuşturucunun önemli bir kısmı, Tacikistan üzerinden Rusya ve Avrupa'ya kaçırılırken, ülkede her sene ortalama 4 ton civarında uyuşturucu yakalanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler