Tabgis Genel Başkanı Zülfikar:

Tabgis Genel Başkanı Zülfikar:

"Hem dağıtım şirketlerinde bizleri denetlemekle görevli arkadaşlar hem de bizler bu işi en iyi bilenleriniz. Onun için buna (Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı) gerek yok dedik, bunun ertelenmesi adına müracaatlarda bulunduk. Az da olsa bir umut ışığı bel

ESKİŞEHİR (AA) - Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS) Genel Başkanı Ferruh Temel Zülfikar, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı'na gerek olmadığını savunarak, "Buna gerek yok dedik, bunun ertelenmesi adına müracaatlarda bulunduk. Az da olsa bir umut ışığı belirdi" dedi.

Zülfikar, kent merkezindeki bir otelde düzenlenen Akaryakıt Bayiilerini Bilginlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı'nı ve İş Yeri Güvenlik Yasası'nı eleştirdi. 

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı'na gerek olmadığını iddia eden Zülfikar, "Hem dağıtım şirketlerinde bizleri denetlemekle görevli arkadaşlar hem de bizler bu işle en iyi bilenleriniz. Onun için 'buna gerek yok' dedik. Bunun ertelenmesi adına müracaatlarda bulunduk. Az da olsa bir umut ışığı belirdi" diye konuştu.

Zülfikar, yapılan düzenlemelerle akaryakıt istasyonu işletmeciliğinin adeta bitme noktasına geldiğini savunarak, petrol piyasasında akaryakıt bayileri ile dağıtıcıların kar oranlarını İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya ile uyumlu olacak şekilde düzenleyen fiyat metodolojisini eleştirdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonları Başkanı ve TABGİS Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Harun Karacan ise sendikalaşmanın ve birlikte hareket etmenin öneminden bahsederek, sektörün birliği ve geleceği için birlikte olunması gerektiğini vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından Kütahya, Bilecik ve Eskişehir'den bayi temsilcilerinin katıldığı toplantı, soru cevap bölümüyle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı