Sürücülere 'yol hipnozu' uyarısı

Uzmanlar, bayram tatilinin son gününde yola çıkacak sürücülere yönelik önemli uyarılarda bulundu. Yol hipnozu tehlikesine dikkat çeken uzmanlar, sağlıklı bir yolculuk için sık sık mola verilmesi ve araç kontrollerinin yapılması gerektiğini vurguladı.

Ramazan Bayramı tatili sona ererken yollardaki araç yoğunluğunun artmasıyla birlikte sürücülere yönelik önemli uyarılar geldi. Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkan Yardımcısı ve İleri Sürüş Uzmanı Ramazan Ceylan, tatil sonrası yola çıkacak olan vatandaşları güvenli ve konforlu bir seyahat için bilgilendirdi.

Ceylan, yol hipnozundan korunmanın önemine vurgu yaparak, uzun süre araç kullanmanın gözlerde dalma ve dikkat dağınıklığına yol açabileceğini belirtti. Bu durumun, sürücülerin görsel algısını etkileyerek tehlikeli durumlarla karşılaşmasına neden olabileceğini ifade etti. Uzman, sık sık mola verilmesi ve dinlenme sürelerinin artırılmasının önemine dikkat çekti.

y1.jpg

Ayrıca, trafik kurallarına uyulması gerektiğini vurgulayan Ceylan, özellikle hız sınırlarına dikkat edilmesi gerektiğini, emniyet kemeri takılması gerektiğini ve araç bakımlarının düzenli olarak yapılması gerektiğini söyledi. Yolculuk sırasında düzenli mola verilmesi gerektiğini ve telafisi olmayan hatalardan kaçınılması gerektiğini belirten uzman, trafik kazalarının en aza indirilmesi için kurallara uymanın önemine değindi.

Yola çıkmadan önce araç kontrollerinin yapılması, sık sık mola verilmesi ve trafik kurallarına uyulmasıyla güvenli bir yolculuğun mümkün olduğunu belirten uzmanlar, sürücülere bu konuda dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.