Sürücüler dikkat! Eski ehliyet yenileme süresi değişti

Sürücüler dikkat! Eski ehliyet yenileme süresi değişti

İçişleri Bakanlığı, eski tip sürücü belgelerinin son yenilenme süresinin 2 yıl süreyle uzatıldığını duyurdu. Böylece eski tip ehliyete sahip vatandaşlar, 2024 yılı sonuna kadar bu sürücü belgelerini kullanabilecek

Türkiye'nin yeni tip sürücü belgesiyle tanıştığı 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen eski ehliyetlerin değiştirilme süreci devam ederken, İçişleri Bakanlığı, eski tip ehliyetlerin değiştirilme süresine ilişkin bir duyuru yayımladı. Duyuruda eski tip sürücü belgelerinin 31 Aralık 2022 olan son yenileme tarihinin 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldığı bildirildi.

Eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi için tanınan sürenin 31 Aralık 2022'de dolması bekleniyordu.

2 YIL SÜREYLE UZATILDI

1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan Eski Tip Sürücü Belgelerinin değiştirme süresi, 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle uzatıldığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 1 Ocak 2016'da yürürlüğe giren geçici 10'uncu maddesi uyarınca değiştirilmesi zorunlu olan sürücü belgelerinin değiştirme işlemlerinin 5 yıl içerisinde tamamlanması gerektiği ve bu sürenin İçişleri Bakanlığınca uzatılabileceği belirtildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:
Bu kapsamda, ülkemizde ve dünyada 2020-2022 yılları arasında pandemi nedeniyle vatandaşlarımızın müracaat edememeleri ve nüfus müdürlüklerimizde yaşanan yoğunluğun azaltılması amacıyla 01.01.2016 tarihinden önce düzenlenmiş olan eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresi, Bakanlığımızca 31.12.2022 tarihinden itibaren iki yıl süre ile uzatılmıştır.

Resim

SÜRÜCÜ BELGESİ YENİLEME NASIL YAPILIR? ÜCRET, BELGELER VE ŞARTLAR NELER?

Sürücü belgesinin yenilenmesi için aile hekiminden alınacak "sürücü olur" raporu, son 6 ay içerisinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ile vergi dairesi müdürlüklerine, "https://ivd.gib.gov.tr" internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla kredi kartı veya banka kartı aracılığıyla ya da anlaşmalı bankalara yatırılması gereken 15 TL'lik ücret bulunuyor.

Ehliyet yenileme için gerekli evraklar ise şöyle: Kimlik Belgesi (Nüfus Cüzdanı - Yeni Kimlik Kartı ya da Pasaport), Eski sürücü belgesi, Yeni çıkarılmış Sürücü Sağlık Raporu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler