Suriyeliler için girişimcilik eğitimi

Suriyeliler için girişimcilik eğitimi

Konya'da Habitat Derneğince, Suriyeli sığınmacıların ekonomiye kazandırılması için hayata geçirilen İMECE Programı kapsamında, "Yenilikçi Düşünme ve Girişimcilik" eğitimi verildi

KONYA (AA) - Suriyeli sığınmacıların ekonomiye katkılarını sağlayarak, barış ve huzur dolu bir yaşam alanı oluşturmak amacıyla Habitat Derneğince hayata geçirilen İMECE Programı kapsamında "Yenilikçi Düşünme ve Girişimcilik" eğitimi verildi.

Bir otelde düzenlenen eğitime, Konya'da yaşayan Suriyeliler, diğer bazı ülkelerden sığınmacılar ve üniversite öğrencileri katıldı.

Proje eğitmeni Levent Sağıroğlu'nun yaptığı sunumda, girişimciliğin önemi, nasıl olması gerektiği ve girişimcilere verilen fırsatlar aktarıldı.

Sığınmacı statüde olmanın, girişimci olmaya veya iş dünyasına atılmaya bir engel olmadığı vurgulanan sunumda, dünyaca tanınan bazı girişimcilerin sığınmacı olarak gittikleri ülkelerde nasıl iş kurdukları anlatıldı.

İMECE Programı'na ilişkin bilgi veren Habitat Derneği Genel Koordinatörü Başak Saral, "Katılımcılara yenilikçi iş fikirleri nasıl geliştirilir, iş fikrinin müşterisi kimdir, satış pazarı nerededir gibi eğitimler veriyoruz. Ayrıca, hukuki ve bürokratik konularda da eğitimler verilerek Suriyeliler kendi işlerini kurmaları için desteklenecek." diye konuştu.

Suriyeli sığınmacıların ekonomiye kazandırılması için hayata geçirilen İMECE Programı kapsamında, aralık ayı boyunca toplamda 14 ilde "Yenilikçi Düşünme ve Girişimcilik" eğitimleri verilecek.

Bu çalışma ile Suriyeli katılımcıların yaratıcı ve yenilikçi fikirler üretmesi; fikir analizi, rakip analizi ve mali tablo analizlerini inceleme ve anlamlandırma becerisi elde etmesi; SWOT analizini öğrenmesi ve kendi fikirlerini topluluk karşısında sunabilmeleri için sunum becerileri geliştirmesi sağlanacak.

Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin kendi iş imkanlarını oluşturmalarını hedefleyen girişimcilik programı, Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği ile yürütülüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler