Suriyeliler bayram için ülkelerine gidiyor

Suriyeliler bayram için ülkelerine gidiyor

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla güvenli hale getirilen bölgelerdeki yakınlarının yanında bayramı geçirmek üzere randevu alan yaklaşık 76 bin Suriyeliden 31 bini ülkesine gitti- Suriyeli Hacı Halil:- "Allah razı olusun Recep Tayyip Erdoğan'dan,

KİLİS (AA) - Ramazan Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyelilerin, Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçişleri devam ediyor.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla güvenli hale getirilen Azez, Mare, Soran, Aktarin, Çobanbey, Afrin, Cerablus ve Bab gibi bölgelerdeki yakınlarının yanında bayramı geçirmek üzere randevu alan yaklaşık 76 bin Suriyeli sığınmacıdan 31 bini ülkesine döndü.

Öncüpınar Sınır Kapısı'ndaki tampon bölgede oluşturulan çadırlarda Göç İdaresi İl Müdürlüğü, jandarma ve polis ekiplerince işlemleri tamamlanan Suriyelilerin, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kurulan sağlık merkezinde de 0-15 yaş grubundaki çocuklarına eksik aşıları yapılıyor.

Güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri, sıcak havadan etkilenen çocuk, kadın ve yaşlılarla özel olarak ilgilenirken, bazı sivil toplum kuruluşları da alanda su dağıtımı yapıyor.

Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerince son kontrolleri yapılan Suriyeliler, otobüslere bindirilerek ülkelerine uğurlanıyor.

Suriyeli Hacı Halil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaşın şiddetini artırması sonucu 5 yıl önce ailesiyle birlikte Türkiye'ye sığındıklarını belirtti.

Yıllar sonra Türkiye'nin verdiği izin sayesinde bayram için ülkesine gidebilmenin sevincini yaşadığını anlatan Halil, "Allah razı olsun Recep Tayyip Erdoğan'dan, yıllar sonra ilk defa bayramı bayram gibi yapacağız, çok şükür. Bunun en büyük sebebi de Erdoğan, Allah her daim onu ümmeti Muhammed ve ramazanın yüzü suyu hürmetine galip getirsin." ifadelerini kullandı.

Bayramlaşmak için ülkelerine giden Suriyeli sığınmacıların dönüşleri 26 Haziran saat 08.00'de başlayıp 6 Temmuz saat 17.00'de sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :