Suriyeli yetim çocuklar iftarda buluştu

Suriyeli yetim çocuklar iftarda buluştu

İyilikder ve Salahaddin-i Eyyubi Yardım Derneği tarafından Kilis'teki Suriyeli 300 yetim çocuk için iftar verildi

KİLİS (AA) - İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İyilikder) ve Salahaddin-i Eyyubi Yardım Derneği, kendi nüfusundan fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan Kilis'te yetim Suriyeli çocukları ve ailelerini iftar sofrasında buluşturdu.

Yardım dernekleri tarafından ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere yönelik ramazan yardımları sürüyor. Bu kapsamda İyilikder ve Salahaddin-i Eyyubi Yardım Derneği, Şıh Muhammet Türbesi tepesinde yetim çocuklara hayırseverlerin desteğiyle iftar verdi.

İyilikder Kilis Temsilciliği Yardım Koordinatörü Mehmet Akif Arslanhan, programın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak Kilis'te bir yıldır ihtiyaç sahibi insanların yanında olmaya çalıştıklarını söyledi.

Suriye'deki iç savaşta babalarını kaybeden yetim çocuklara her zaman maddi ve manevi destek verilmesi gerektiği dile getiren Arslanhan, "Yetim çocuklar ve aileleriyle ramazan ayı vesilesiyle iftar sofrasında buluştuk. 300 yetim çocuğumuzun gönüllerine dokunmak için bir iftar programı tertip ettik. Tek amacımız yetim çocuklara bir şeyler verip geri gitmek değil, onların yanlarında olduğumuzu hissettirmektir. Bundan dolayı bu tür organizasyonları yapamaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Salahaddin-i Eyyubi Yardım Derneği Başkanı Muhammet Ferit Adım da Suriye'deki savaşın ilk gününden itibaren mazlum halka destek olmaya çalıştıklarını, bu anlamda ramazanda hizmetlerini arttırmaya gayret ettiklerini vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :