Suriyeli sığınmacılardan Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Suriyeli sığınmacılardan Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Ankara'da yaşayan Suriyeli sığınmacılar, Zeytin Dalı Harekatı'nın bölgeye barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundu- Sığınmacı Abdullah:- "Türkiye, Suriye halkının huzuru için, bizler için çabalıyor. Buradaki terör örgütlerini ABD finanse ediyor ve Su

ANKARA (AA) - ZUHAL DEMİRCİ/ESRA ÇETİN - Ankara'da yaşayan Suriyeli sığınmacılar, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO), Suriye'nin Afrin bölgesinde düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nın bölgenin terör örgütlerinden arındırılmasını amaçladığını belirterek, harekatın bölgeye barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.

Suriyeli sığınmacılar, TSK ve ÖSO'nun Suriye'nin Afrin bölgesinde PYD/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin görüşlerini AA muhabiriyle paylaştı.

Yaklaşık 2 yıl önce Halep'ten Türkiye'ye gelen Muhammed Abdullah, harekatın bölgede yuvalanan teröristlere karşı yapıldığına dikkati çekerek, "Türkiye, Suriye halkının huzuru için, bizler için çabalıyor. Buradaki terör örgütlerini ABD finanse ediyor ve Suriye'nin demografik yapısını değiştirmeye çalışıyorlar." dedi.

Suriye halkı ve ÖSO'nun Türkiye'nin düzenlediği harekatı desteklediğini vurgulayan Abdullah, "Suriye halkına teröristlerden bir zarar gelmesin diye Türk hükümeti bu harekatı yapıyor. Türkiye ve ÖSO, bu terör örgütlerine karşı birlikte hareket ediyor. Araplar bu konuda Türk hükümeti ve ÖSO'nun yanında yer almalı ve onları desteklemeli. Suriye için istikrar ortamı temenni ediyorum." diye konuştu.

Abdullah, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların büyük çoğunluğunun, kendilerine gösterilen misafirperverlikten memnun olduğunu dile getirerek, "Allah, Türk hükümetinden, Recep Tayyip Erdoğan’dan ve Türk halkından razı olsun." ifadesini kullandı.

- "Zeytin Dalı Harekatı barış getirmeyi hedefliyor"

Türkiye'ye 3,5 yıl önce gelen Ali El Bakar, bölgedeki terör örgütlerine karşı düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nın, Türk ve Suriye halklarının yararına düzenlenen bir operasyon olduğunu belirterek, terör örgütü PYD/PKK'nın, İsrail ve Amerika'nın çıkarlarına hizmet ettiği değerlendirmesinde bulundu.

Bakar, Türkiye'deki sığınmacıların Türk hükümetini ve attığı adımları desteklediğinin altını çizerek, "Kime sorarsanız sorun böyle düşünüyor. Türkiye, Zeytin Dalı Harekatı ile bölgeye barış getirmeyi hedefliyor." şeklinde konuştu.

Suriye halkı arasında şu anda bir takım bölünmelerin mevcut olduğunu fakat bu bölünmeyi istemediklerini dile getiren Bakar, "Bizler, tek bir Suriye istiyoruz. Arap, Kürt ya da Alevi fark etmez. Tek bir Suriye istiyoruz." ifadesini kullandı.

- "PKK, PYD ve DEAŞ'ın Esed rejiminden hiçbir farkı yok"

Geçimini manavlıkla sağlayan Suriyeli sığınmacılardan Muhammed Nedim, Türkiye'nin terör örgütlerinin bölgeden temizlenmesi amacıyla Afrin'e yönelik başlattığı harekatla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çok doğru bir adım attığını belirterek, "PKK, PYD ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin Esed rejiminden hiçbir farkı yok." diye konuştu.

Ankara'da yaşayan sığınmacılardan Salih Abdülhayt, Türkiye'nin harekat sonucunda bölgeyi terör örgütlerinden temizlemesi temennisinde bulunarak, "Harekatla inşallah bölgede hiçbir terör örgütü kalmayacak. PKK’nın da Kürtleri temsil ettiğini ya da koruduğunu düşünmüyorum." dedi.

- "PKK, Kürtlerin geleceğini düşünmüyor"

Berberlik yaparak geçimini sağlayan sığınmacılardan Tevfik Şettur da Suriye'nin toprak bütünlüğünün önemine dikkati çekerek, "Suriye tek bir devlet olmalı. Türkiye ve ÖSO, Suriyeli vatandaşların iyiliği ve Suriye'nin bütünlüğü için mücadele veriyor. PKK, Kürtlerin geleceğini düşünmüyor. Türk hükümeti terörü bu bölgeden temizlemeli. Bu yüzden Afrin harekatının gerekli olduğuna inanıyorum." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler