Suriyeli öksüzlere kıyafet ve oyuncak yardımı

Suriyeli öksüzlere kıyafet ve oyuncak yardımı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından ülkelerindeki iç savaşta anne veya babalarını kaybeden Suriyeli çocuklara, ayakkabı, kıyafet...

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından ülkelerindeki iç savaşta anne veya babalarını kaybeden Suriyeli çocuklara, ayakkabı, kıyafet ve oyuncak dağıtıldı.

Sığınmacılara hizmet amacıyla kurulan platform tarafından her hafta sonu düzenlenen Suriyeli yetim ve öksüz çocuklara yardım etkinlikleri kapsamında, Viranşehir ilçesindeki konteyner kentte kalan 130 çocuk sevindirildi.

Minibüslerle Paşabağı Mahallesi'ndeki Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Yardım Mağazası'na getirilen çocuklar, gönüllülerin yardımıyla buradan diledikleri ayakkabı ve kıyafetleri seçti.

Hayırseverlerin yakından ilgilendiği çocuklar, oyuncaklarını alıp yemek yedikten sonra araçlarla çadır kentte götürüldü.

Mağaza sorumlusu Veysel Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu dönemde özellikle çocuklara yeni kıyafet vermek istediklerini söyledi.

Çadır ve konteyner kentlerde anne ya da babasını kaybeden çocuklar için hayırseverlerin desteğini beklediklerini belirten Toprak, "İhtiyaçlarımız çok fazla. Bunun için insanlarımızın daha çok desteğini bekliyoruz. Bu çocuklar hepimize emanet, onlara sahip çıkmamız gerekiyor. Allah'a şükür bugün de Viranşehir'deki kamptan 130 çocuğumuzu sevindirdik. Yetim ve öksüzlerimiz yeni kıyafetlerini alıp mutlu oldular, bir nebze olsun çocukluklarını yaşadılar. Ramazan ayında daha çok destekle, çok daha fazla çocuğun yüzünü güldürmek istiyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler