Suriyeli öğrencilerin karne sevinci

Suriyeli öğrencilerin karne sevinci

Siirt'te eğitim gören 120 Suriyeli öğrenciye, karneleri törenle dağıtıldı

SİİRT (AA) - Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle aileleriyle Siirt'e sığınmak zorunda kalan Suriyeli öğrenciler, düzenlenen törenle karnelerini aldı.

Siirt İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği ve İl Mili Eğitim Müdürlüğü arasından düzenlenen protokol kapsamında, 14 Eylül Ortaokulunda eğitim gören Suriyeli ilkokul ve ortaokul öğrencilerine Arapça hazırlanan karneleri dağıtıldı.

Derneğin Başkan Yardımcısı Sadullah Eldemir, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Siirt İHH İnsani Yardım Derneğinin yapmış olduğu protokol gereği, kentte bulunan Suriyeli çocuklara yine Suriyeli öğretmenler tarafından eğitim verildiğini söyledi.

Öğrencilerin Siirt'te iki yıldır eğitim aldığını belirten Eldemir şöyle konuştu:

"2015-2016 eğitim-öğretim yılı karnelerini şimdi dağıtıyoruz. Suriye'deki zulmün bir an önce bitmesi ve buradaki çocukların Suriye'de kendi topraklarında eğitimlerini sürdürmeleri en büyük temennimizdir. Bizim amacımız buradaki muhacir çocuklarımıza sahip çıkarak, eğitim-öğretimlerini aksatmamalarını sağlamaktır. Milli Eğitim Bakanlığına ve İl Mili Eğitim Müdürlüğü yetkililerine Suriyeli çocuklara bu imkanı sağladıkları için teşekkür ediyoruz."

İnsani Yardım Derneği İl Mülteci Birimi Sorumlusu ve 14 Eylül Geçici Eğitim Merkezi Koordinatörü Faruk Süzgün de Siirt'te eğitime geçen sene başlandığını ve bu yıl öğrencilerin ikinci eğitim-öğretim yılını tamamladığını kaydetti.

Bu yıl 120 öğrenciye karnelerini dağıtmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Süzgün, "Eğitimimiz Suriye eğitim müfredatının değiştirilmiş şekliyle verilmektedir. Bunun dışında öğrencilerimize Türkçe dersi verilerek Türkçe okuma ve yazmaları sağlanmaktadır. 10 öğretmenle ders verdiğimiz öğrencilerimiz çok başarılı. Onlardan çok kısa bir süre içerisinde çok verim aldık." dedi.

Arapça öğretmeni Hammud Elmatar ise bugün karneleri dağıttıkları için çok mutlu olduklarını aktardı.

Okula gelen bazı öğrencilerin velileri çocuklarıyla birlikte karne aldılar.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler