Suriyeli kardeşlerin okul heyecanı

Suriyeli kardeşlerin okul heyecanı

Suriye'deki iç savaştan kaçarak 2 yıl önce Türkiye'ye sığınan Jara ailesinin kızları Yusra ve Shaden, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla Uşak'ta ders başı yaptı- Anne Zehra Jara:"Halep'teki evimizi bırakıp Türkiye'ye sığındık. Türkiye bize sahip çık

UŞAK (AA) - SONER KILINÇ - Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Jara ailesinin kızları Yusra (9) ve Shaden (7), yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde Uşak'ta ders başı yaptı.

Çocuklarını okuldaki ilk günlerinde yalnız bırakmayan anne Zehra Jara (33), AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerindeki iç savaştan dolayı 2 yıl önce Halep'teki evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını ve Türkiye'ye sığındıklarını anlattı.

Türkiye'nin kendilerine kucak açtığını ve her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını dile getiren Jara, bugün kızlarının okula başlamasından büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Türkiye'de geçirdikleri iki yılı değerlendiren Zehra Jara, "Her şeyimizi bırakıp Türkiye'ye geldik. Türkiye bize sahip çıkmasa belki orada ölecektik. Eşim bir fabrikada iş buldu ve çalışmaya başladı. Zor günler geçirdik ancak şimdi yaşama yeniden başladık. Kızlarım bugün okula başladı, çok mutluyum." dedi.

Kızlarının tüm ihtiyaçlarının yetkililer tarafından karşılandığını ifade eden Zehra Jara, çocuklarının iyi bir gelecek sahibi olmaları için elinden gelen gayreti gösterdiğini belirterek, "Türkiye devletine, hükümetine tüm Suriyeliler adına çok teşekkür ediyorum. Şimdi güvenli bir ülkede yaşıyoruz, çocuklarım okula başladı, geleceği umutla bakıyoruz." diye konuştu.

- "Türkiye'de öğretmenlik yapmak istiyorum"

Okula başladığı için heyecanlı olduğunu söyleyen 9 yaşındaki Yüsra Jara ise "Bana yeni kitaplar verdiler, artık ben de tüm çocuklar gibi okula gideceğim. Çok mutluyum, büyüdüğümde öğretmen olmak istiyorum. Türkiye'de öğretmenlik yapmak istiyorum." dedi.

İlk kez önlük giydiğini söyleyen 7 yaşındaki Shaden Jara ise heyecanlı olduğunu, büyüdüğünde ablası gibi öğretmen olmak istediğini ifade etti.

Aybey İlkokulu Müdürü Serkan Uğur ise okullarında Suriye, Irak ve Afganistan'dan gelen 40 yabancı uyruklu öğrencinin olduğunu, bu öğrencilerin uyum sorunu yaşamaması için onlarla birebir ilgilendiklerini belirtti.

Uğur, yabancı uyruklu öğrencilerin Türkçelerini geliştirmek için özel çaba harcadıklarını, bütün ders kitaplarının devlet tarafından karşılandığını, ekonomik durumu kötü olan öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını da çözdüklerini söyledi.

Uşak Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin de il genelinde 211 yabancı uyruklu öğrenci bulunduğu dile getirerek, "Bu çocuklarımızın en iyi eğitimi almaları için adeta seferber olduk. Onların tüm sorunları rehber öğretmenlerimiz tarafından takip ediliyor. Bu çocuklarımızın eğitim imkanlarından mahrum olmamaları için bakanlığımızın talimatıyla istedikleri okullara kayıt yaptırmalarına imkan tanıyoruz." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :