Suriyeli anne ile oğlunun öldürülmesi

Suriyeli anne ile oğlunun öldürülmesi

Gaziantep 6. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, tutuklu 4 sanık hakkında 8 kez müebbet ve bir sanık hakkında ise 15 yıl hapis cezası talep edildi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, Suriyeli anne ile oğlunun öldürülmesiyle ilgili tutuklu Suriyeli 4 sanık hakkında 8 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve bir kişi hakkında ise 15 yıl hapis cezası istendi.

Merkez Şahinbey ilçesi Akkent Mahallesi'nde bir evde, Suriyeli anne Ghada Sheikhouni (49) ve oğlu Muhammed Nour Ali'nin (11) bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame Gaziantep 6. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, müşteki İmad Edin Ali'nin, Suudi Arabistan'da yaşayan ikinci eşi Sheikhouni'yi 5 ve birinci eşi Khanah Bakr'ı ise 2 ay önce Gaziantep'te farklı semtlerde evlere yerleştirdiğini belirttiği kaydedildi.

Suriyeli İmad Edin Ali'nin alınan ifadesinde ayrıca eşleri arasında bir husumet olup olmadığını bilmediğini ancak şikayetçi olduğunu söylediği belirtildi.

İddianamede, İman Edin'in kardeşi tutuklu sanık Masoud Ali'nin, Ghada'nın Suriye'de namussuzluk yaptığını, bu nedenle onu öldürtmek için bir adam bulacağını Bakr'a söylediğini ve kadının kabul ederek sanık Muhammed Haruf'a ulaştırılmak üzere 3 bin dolar verdiğini, bir otel odasında buluşup plan hazırladıklarını ve cinayeti Haruf'un işlediğini söylediği aktarıldı.

Sanık Haruf'un ise Ali'nin bir kadın ile çocuğun ellerini bağlayıp tehdit için fotoğrafını çekmek istediğini belirterek yardım istediğini, eve gittiklerinde Masoud Ali'nin, kadın ve çocuğu bıçakladığı, elindeki bıçağın kırılmasıyla mutfaktan ikinci bıçağı alarak kadını tekrar göğsünden bıçakladığını kendisinin olaya karışmadığını söylediği belirtildi.

Tutuklu sanıklar Suriyeli Masoud Ali'nin, Khanah Bakr'ı azmettirmesiyle kentteki bir otel odasında ikilinin cinayeti işlemeye karar verdikleri bildirilen iddianamede, şu ifadeler yer aldı:

"Tutuklu sanıklar Masoud Ali, Muhammed Haruf (28) ve Hani Rajab'ın (28) iştirakiyle cinayetin işlendiği, şüpheli Mesut Şeho'nun da şüphelileri tanıştırarak yardımda bulunduğu, maktulün evine zorla girilmesi nedeniyle Ali, Haruf ve Rajab'ın iştirak halinde konut dokunulmazlığını ihlal suçunu işledikleri ve ayrıca şüphelilerden Ali'nin maktul Ghada'nın telefonunu çalmak suretiyle hırsızlık suçunu işlediği anlaşıldığından, sanıkların cezalandırılmalarına karar verilmesi talep edildi."

İddianamede, Khanah Bakr'a "cinayete azmettirmek" suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, Ali, Haruf ile Rajab hakkında da "tasarlayarak öldürmek" suçundan ayrı ayrı ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Sanık Mesut Şeho hakkında ise "cinayete yardım ve yataklık" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Gaziantep'te 17 Mayıs'ta, Akkent Mahallesi'nde yaşayan anne Ghada Sheikhouni ve oğlu Mohamad Nour Ali evlerinde bıçaklanarak öldürülmüş bulunmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler