Suriye'deki sağlık sorunları çalıştayda ele alındı

Suriye'deki sağlık sorunları çalıştayda ele alındı

İHH Suriye Çalışmaları Babel Hava Ofisi Sorumlusu Altun:- "Toplantıda, bölgedeki sivillere yönelik sağlık çalışmalarının koordinasyonunun uzman bir ekip tarafından yürütülmesi kararı verildi"

HATAY (AA) - Suriye'deki iç savaş nedeniyle sağlık alanında yaşanan sorunların ele alındığı çalıştay düzenlendi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Babel Hava Lojistik Merkezi'nde düzenlenen çalıştaya, yerel ve uluslararası hizmet veren 18 sivil toplum kuruluşundan temsilciler katıldı.

İHH Suriye Çalışmaları Babel Hava Ofisi Sorumlusu Mehmet Şuayip Altun, yaptığı açıklamada, Suriye'de sağlık alanında eksiklerin giderilmesi amacıyla çalıştay düzenlediklerini söyledi.

Suriye'de sağlık ürünleri ve hizmetleri noktasında ciddi eksikliklerin bulunduğunu anlatan Altun, şöyle devam etti:

''Özellikle İdlib kırsalındaki bölgelerde sağlık çalışmaları yardım kuruluşları tarafından yürütülüyor. Bu nedenle bu alanda çalışma yapan sivil toplum kuruluşlarıyla sık sık toplanarak, sağlık çalışmalarında bir sistem oluşturmaya çalışıyoruz. Toplantıda, bölgedeki sivillere yönelik sağlık çalışmalarının koordinasyonunun uzman bir ekip tarafından yürütülmesi kararı verildi.''

Altun, ''Suriye'de birçok hastanedeki tıbbi malzeme ve ekipman eksiklikleri maalesef, kurtarılabilecek durumdaki hastaların da hayatını kaybetmesine neden oluyor. Bu nedenle sağlık alanında daha büyük adımlar atılması gerekiyor. Bu tip organizasyonları daha da genişleterek Suriye'nin geleceğine sorunsuz işleyen bir sağlık sistemi bırakmayı arzu ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :