Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş

Muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik hava saldırılarında 13 sivil hayatını kaybetti

ŞAM (AA) - Suriye'nin farklı bölgelerinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik bombardımanlarda 13 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Sivil savunma ve sahra hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, orduya ait savaş uçakları İdlib, Halep ve Şam'da yönetim karşıtlarının denetimindeki yerleşim alanlarını bombaladı.

Başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesinin Zemelka, Arbin, Kafr Batna, Sakba beldelerine düzenlenen hava saldırılarında aralarında kadın ve çocukların da olduğu 8 kişi hayatını kaybederken, ülkenin kuzeybatısındaki İdlib ilinin Carcanaz beldesine düzenlenen saldırıda da 5 sivil öldü.

Rejimin başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki yerleşim alanlarına düzenlediği saldırılar sonucu onlarca binanın yıkıldığını veya hasar gördüğünü dile getiren yetkililer, sivil savunma ekiplerinin enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalıştığını aktardı.

Diğer yandan, Halep'teki sivil savunma ekipleri, sabah saatlerinde Rus savaş uçaklarının bombardımanına hedef olan kentin Firdevs semtinde enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Firdevs semtine "nüfuz edici" bombayla düzenlenen saldırıda, 15 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı, en az 10 sivil de enkaz altında kalmıştı.

Halep'in çeşitli bölgeleri dün 30'dan fazla "nüfuz edici" bomba ile vurulmuş, hava saldırılarında 43 kişi yaşamını yitirmiş, 80 kişi yaralanmıştı.

Rus savaş uçaklarının kullandığı "nüfuz edici" bombalar, "sığınak avcısı" olarak da biliniyor. Haleplilerin etkisini depreme benzettikleri yüksek tahribatlı "sığınak avcıları", zemine isabet etmeleri halinde 5 ila 7 metre derinliğinde çukurlar açabiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :