Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş

Ahrar-ı Şam birlikleri, İdlib kırsalındaki Fua köyünde rejim ve Hizbullah güçlerin karargahlarına ağır silahlarla yeni saldırı düzenledi

Suriye'de muhalif çatı birliği Fetih Ordusu'na bağlı Ahrar-ı Şam birliklerinin, ülkenin kuzeyinde yer alan İdlib kırsalındaki Fua köyünde rejim ve Hizbullah güçlerinin karargahlarına ağır silahlarla yeni saldırı düzenlediği bildirildi.

Ahrar-ı Şam'ın saha komutanlarında Cafer Sayid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkent Şam'ın kuzeybatısındaki Lübnan sınırında yer alan Zebadani ilçesinde birliklerin üzerindeki rejim güçleri ile Hizbullah milislerinin saldırılarını hafifletmek için Fua köyüne ağır silahlarla ateş açtıklarını söyledi.

Muhalif birliklerin köy çevresinde önemli ilerlemeler kaydettiğini ifade eden Sayid, "Rejim ve Hizbullah milisleri denetimindeki Fua köyüne tank, cehennem topu ile doçkalarla saldırdık. Fua'yı kuşatma operasyonu devam ediyor ve edecek. Ta ki rejim Zebadani ilçesi üzerindeki kuşatmasını kaldırana kadar" diye konuştu.

Bu arada, Ahrar-ı Şam birliklerinin, Fua köyü çevresinde önemli ilerlemeler kaydettiği ve ağır silahlarla saldırdığı yerlerden yoğun dumanların yükseldiği gözlendi.

Başkent Şam'ın kuzeydoğusunda yer alan ve Lübnan sınırındaki Zebadani ilçesi, muhaliflerin Lübnan'dan getirdiği silahları buradan başta başkent Şam ve Kalamun bölgesine ulaştırdığından dolayı stratejik bir öneme sahiptir.

Şii nüfusunun yoğunlukta bulunduğu ve İdlib'in denetiminin ele geçirilmesinden önce rejim ve Hizbullah milislerinin merkezi haline gelen Fua köyü, rejimin Zebadaniye başlattığı saldırıların ardından muhalifler de köye saldırmaya başlamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı