Suriye'de 'rejimin koyduğu engeller' kaldırılıyor

Suriye'de 'rejimin koyduğu engeller' kaldırılıyor

Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki Etarib ilçesinde rejim saldırılarında yaralanan bedensel engelliler, iş hayatına kazandırılıyor.

Suriye'nin Halep ilinde, muhaliflerin kontrolündeki Etarib ilçesinde, rejim saldırılarında yaralanan bedensel engelliler meslek sahibi oluyor.

Suriyeli sivil toplum örgütü Umut (Emel) Derneği, rejimin saldırılarında yaralanan bedensel engelliler için istihdam projesi hazırladı.

Aralarında üniversite mezunları da olan savaş mağdurları, muhasebeden bilgi işleme, öğretmenlikten bekçiliğe kadar birçok alanda iş buluyor.

Projeyi uygulamaya koyan dernek başkanı Muhammet Ahmet Akkuş, "Bugüne kadar 150 engelliyi iş sahibi yaptık. Şu an bin 500 başvuru var. Bunları da hayırseverlerin desteği ile inşallah sosyal hayata kazandıracağız." dedi.

Başvuruların ihtiyaca ve başvuru sahiplerinin yeteneğine göre değerlendirildiğini ve seçilenlerin 1 aylık eğitimden geçirildiğini belirten Akkuş, "Savaş en çok sivilleri vurdu. Bu proje ile ellerini, ayaklarını kaybeden insanları tekrar hayata bağlamak istiyoruz." diye konuştu.

Umut Derneği yöneticilerinden engelli Murhef Lattuf, "Kimse bize iş vermiyordu. Bu durum psikolojimizi bozuyordu. Derneği kurarak engellilere ve ailelerine biraz da olsa destek çıktık." ifadelerini kullandı.

Engellilere ilişkin verileri bilgisayara kayıt etmekten sorumlu olduğunu dile getiren Lattuf, mesleki eğitim kursları ve tedavi merkezleri açarak, engelleri ortadan kaldırmayı hedeflediklerini kaydetti