Suriye'de kuşatma altındaki lösemili çocuk yardım bekliyor

Suriye'de kuşatma altındaki lösemili çocuk yardım bekliyor

Suriye'nin Doğu Guta bölgesinde Esed rejimi güçlerinin askeri ablukası altında yaşayan 5 yaşındaki lösemi hastası Samir, acil yardım bekliyor - Babası rejim tarafından tutuklanan, annesi ise terk eden Samir'e babaannesi bakıyor- Babaanne Um Muhammed:- "Bö

ŞAM (AA) - HALİT SÜLEYMAN - Suriye'nin başkenti Şam'da Beşşar Esed rejiminin kuşatması altındaki Doğu Guta bölgesinde kan kanseri hastası 5 yaşındaki Samir tedavi olmayı bekliyor.

Babası rejim tarafından tutuklanan ve akıbeti bilinmeyen lösemi hastası Samir'e babaannesi bakıyor.

Doğu Guta'daki Duma ilçesinde yaşayan babaanne Hatice Um Muhammed, kısıtlı imkanlarıyla torununun tedavisi için mücadele veriyor.

Um Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, torununun Doğu Guta'daki bir sağlık merkezinde tedavi gördüğünü, ancak tedaviye cevap vermesi için iyi beslenmesi gerektiğini söyledi.

Yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamayan Um Muhammed, ''Samir 11 aylıkken babası rejim güçleri tarafından tutuklandı. Oğlumun hayatından endişe ediyorum. Samir'in babası tutuklandıktan sonra Samir ve annesi bir süre bizde kaldılar. Sonra annesi başkasıyla evlendi ve gitti. Keşke Samir'in hastalığı bana geçse ve torunum iyileşse.'' dedi.

Annesi terk ettikten sonra Samir'i ayak ve karın ağrısıyla doktora götürdüklerini ifade eden Um Muhammed, şunları kaydetti:

''Doğu Guta'da torunumu götürmediğim tıp merkezi ile doktor kalmadı. Bir doktor Samir'in hastalığına teşhis koyarak bize ilk günlerde ilaç konusunda yardımcı oldu. Bölge kuşatma altında olduğu için ilaç bulmakta sıkıntı çekiyoruz. İlaç bulduğumuzda da çok pahalıya alıyoruz. Torunumun yaşaması için elimizden geleni yapıyoruz. Maddi durumumuz iyi olmamasına rağmen torunumuz için herşeyi yapıyoruz.''

Şam'ın doğusunda yer alan Doğu Guta bölgesindeki yaklaşık 400 bin sivil, 5 yılı aşkın süredir Esed rejimi tarafından ablukada tutuluyor.

Rejimin ateşkese rağmen aralıklarla süren saldırılarında bir çok sağlık merkezi ve ilaç deposu kullanılamaz hale geldi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler