Suriye halkı geçici ateşkesin ardından hayata tutunmaya çalışıyor

Suriye halkı geçici ateşkesin ardından hayata tutunmaya çalışıyor

Geçici ateşkesi fırsat bilen halk iş yerlerini tekrar açmaya başladı

DERA (AA) - Suriyeliler, 27 Şubat'ta yürürlüğe giren kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasından faydalanarak iç savaşın yaralarını sarmaya çalışıyor.

Anlaşmanın yaklaşık bir ay önce yürürlüğe girmesinin ardından, Suriye'nin güneyindeki Dera kentinin Busr el Harir beldesinde halk uzun süredir kapalı olan atölye, iş yerleri ve dükkanlarını açmaya başladı.

Yaklaşık 3 yıldır muhaliflerin kontrolündeki Busr el Harir'de demircilik yapan Ebu Abdu, AA muhabirine atölyesini tekrar açtığını anlattı. Devrimden önce de demircilikle uğraştığını belirten Ebu Abdu, "İç savaş ve saldırılar nedeniyle işime ara vermiştim. Şimdi ise kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasını fırsat bilerek işime tekrar başladım.'' dedi.

Ebu Abdu, geçici ateşkes ile birlikte, devrimin başladığı kent olan Dera'nın doğusunda bulunan beldeye yönelik rejim saldırılarının azaldığını kaydetti. Fazla işleri olmadığını ama verilen işleri de bitirmek isteğini dile getiren Ebu Abdu, eskiden gece ona kadar çalıştıklarını ifade etti.

Bölgede kendisinden başka demircilik yapan bulunmadığını ifade eden Ebu Abdu, "Ateşkesten sonra bölgede bir canlanma oldu. Halk iş yerlerini açmaya alışveriş yapmaya başladı." diye konuştu.

Suriye'de 15 Mart 2011'de ülkenin güneyinde bulunan Dera ilinde rejim karşıtı gösterilerle başlayan iç savaş, 6'ncı yılına girdi. 235 binden fazlası sivil olmak üzere, 300 binin üzerinde insan iç savaşın kurbanı oldu.


Suriye halkı geçici ateşkesin ardından hayata tutunmaya çalışıyor

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :