Şükrü Doruk İlköğretim Okulu kapatılıyor mu?

Şükrü Doruk İlköğretim Okulu kapatılıyor mu?

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde Şükrü Doruk İlköğretim Okulu'nun kapatılıp kaptılmayacağını sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Atilla Kart Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi. Kart önergesinde şu görüşlere yer verdi: “Konya-Meram İlçesinde bulunan Şükrü Doruk İlköğretim Okulu’nun kapatılmak istenildiğine dair bilgiler Tarafımıza ulaşmıştır.

Anılan Okul; Konya’nın Merkez İlçesi olan Meram’da bulunmaktadır. Tarihi bir okuldur. Bölgede ciddi bir misyonu vardır. Cumhuriyetin hafızası olan bir okul niteliğindedir. Konya ve Bölge için“sembol” niteliği olan bir okuldur. Bu Okul , (2011-2012)sonunda kademeli olarak İlköğretim okulundan İlkokula dönüştürülmüştür. Bu karar sonucunda da, Veliler çocuklarını bu okula yönlendirmişlerdir. Eğitim ve öğretim ile ilgili ihtiyaçlar ve materyaller büyük ölçüde Veliler tarafından karşılanmıştır. Bu eğitim-öğretim yılında, güvenlik-kamera sistemleri kurulmuş, ses sitemi yenilenmiş, tüm sınıflara projeksiyon cihazı takılmış, bilgisayar, fotokopi makineleri işler hale getirilmiş ve sınıfların fiziki yapısı küçük çocuklara uygun hale getirilmiştir. Özel eğitim, ana sınıfı, 1, 2 ve 3. sınıflarda okuyan çocuklar,sosyal ve duygusal olarak öğretmenleriyle ve Okulla bütünleşmişlerdir.

Hal böyle iken, hiçbir ciddi etüd ve planlama yapılmadan, tüm emek ve kazanımlar heba edilerek, bu Okulun, ortaokul veya liseye dönüştürülmek istenildiğine dair bilgiler Velilere ulaşmıştır. Kamu kaynaklarının keyfi bir şekilde ve ayırımcılık yapmak pahasına kullanılmak istenildiğine dair bulgular söz konusudur. Eğitim planlamalarının uzun ömürlü olması gerektiği, günü birlik değişikliklerin eğitim sistemini tahrip edeceği ve karar mercilerine duyulan güveni sarsacağı gözönüne alındığında; kapatma yönündeki muhtemel bir kararın büyük haksızlık ve mağduriyetlere yol açacağını şimdiden ifade etmek gereğini duyuyoruz. Veliler büyük bir dikkat ve duyarlılıkla gelişmeleri takip etmektedirler.

Buna göre;

-- Şükrü Doruk İlköğretim Okulunun kapatılmak istenildiği yönündeki bilgi ve iddialar doğru mudur?

-- Bu yönde bir karar alındıysa gerekçesi nedir?

-- Mevcut Okul ne şekilde değerlendirilecektir?”