Sufisin- Sufi Sinema Günlerinin Tanıtımı Gerçekleştirildi

Sufisin- Sufi Sinema Günlerinin Tanıtımı Gerçekleştirildi

Konya İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü tarafından bu yıl birincisi gerçekleştirilecek olan Sufisin- Sufi Sinema Günleri etkinliğinin tanıtımı gerçekleştirildi

Hz. Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin kutlandığı tarihler olan 03-05 Mayıs arasında gerçekleştirilecek olan Sufisun- Sufi sinema günlerinin tanıtımını Ramada Otelde yapıldı. Programa Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, kOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu,  gerçekleştirdi.

3-5 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA 3 GÜN SÜRECEK

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Sufisin ile Konya’ya ve Konya insanına yeni bir açılım kazandıracağını ümit ettiğini söyleyerek, “ 1000 yıllık kültür ve medeniyet başşehri, Hz. Mevlana’nın ve manevi aşkın merkezi Konya’yı geçmişi kadar görkemli bir geleceğe hazırlanmasında Sufisin, birçok kurumun göz ardı ettiği bir alanı dirilterek, Konya’nın bir cazibe merkezi ve marka şehir olmasına, daha entelektüel ve estetik bağlamda destek olmayı gerçekleştirmek yolunda önceki yapılanların yanı sıra atılmış önemli bir adım olacaktır” dedi.

sufisin-–sufi-sinema-gunlerinin-tanitimi-gerceklestirildi-(3).jpg

KONYA KÜLTÜRÜNE KATKI SAĞLAYACAK

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de yapılacak olan etkinliğin gecikmiş bir etkinlik olduğunu belirterek, “Aslında Konya’ya yakışan ve gecikmiş bir etkinliğin tanıtımında sizlerle birlikteyiz. Daha önce yapmamız gerekirdi ama nasip bugüneymiş. Bu konunun elbette birçok yönü konuşulabilir. Sanatsal, ticari, kültürel, dini, tarihi alanları etkileyen bir başlık sufi sinema. Sufi sinemanın bence, bize yapacağı en büyük katkı kendimizi, kendi kültürümüzü sağlıklı bir şekilde sinemaya nasıl yansıtabiliriz bundan sonraki dönemlere yönelik yapacağı katkı çok daha önemli. Çünkü eserlerde geçmiş dönemlerde çıkan eserlere haksızlık etmek istemiyorum. Elbette bir birikim var ama İslam dünyasının önemli bir damarı olan tasavvuf alanı ile ilişkili sinema eserlerinin bu kadar az olmaması gerekirdi. Bundan sonra bu alana farklı başlıklarla hem Türkiye’nin hem diğer ülkelerin de katkı vereceğini ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, KOTEV, Uluslararası Mevlana Vakfı ve İRFA’nın maddi ve manevi ortaklığı ile iştirak edecek programlarda altısı belgesel, 1’i animasyon, altısı da uzun metrajlı olmak üzere 13 eser izleyiciyle buluşacak.