Sûfisin senaryo yarışması başladı

Sûfisin senaryo yarışması başladı

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bu yıl 2. Sûfisin (Sûfi Sinema) Günleri Ulusal Uzun Metraj Sinema Film Senaryo Yarışması düzenleniyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada yarışmanın tarihi, şartları ve ana düşüncesi yazılı olarak paylaşıldı.

 

Sûfisin Uzun Metraj Sinema Filmi Senaryo Yarışması

Hz. Mevlâna, Mevlevîlik ve Tasavvufla ilgili etkinliklerin yıl içine yayılması bağlamında

15 Kasım 2018 - 01 Nisan 2019 tarihleri arasında Sûfisin Uzun Metraj Sinema Filmi Senaryo Yarışması düzenliyor. Festivalin ismini taşıyan sûfi sinema film içeriklerinin, fikri belli bir bakış açısına göre senaryolaştıran sinema emektarlarının bu yıldan itibaren desteklenmesi amaçlanıyor. En iyi yönetmenin, en iyi yapımcının, en iyi görüntü yönetmenin seçileceği festivallerden farklı olarak senaristin bakış açısını ödüllendirme yoluna gidilecek. Özellikle asıl değerin öz ve anlam olduğunu tüm dünyaya anlatma çabası ile Sûfisin Uzun Metraj Sinema Filmi Senaryo Yarışması, başlatıldı.

İSLAM VE TASAVVUFUN ÖZÜNÜ ANLATAN SENARYO ŞARTI

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sûfisin Uzun Metraj Sinema Film Senaryo Yarışması’na yarışma şartnamesinde yer alan, İslâm İrfanı ve Tasavvuf’un özünü anlatan senaryolar bu yarışmaya başvurabilecektir. Sûfisin Uzun Metraj Sinema Film Senaryo Yarışması’na katılacak senaryolar jüri tarafından değerlendirilerek uygun görülen senariste 30.000 Türk Lirası Teşvik ödülü verilecektir.

1 Nisan Son Gün

İl Kültür Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada  Ulusal Uzun Metraj Sinema Film Senaryo yarışmasına 15 Kasım 2018-01 Nisan 2019 mesai bitimine kadar başvuruda bulunacak senaryolar değerlendirilecek. 1 Nisan’dan sonra, ana jüri 30 Nisan 2019 tarihine kadar Uzun Metraj Sinema Film Senaryo Yarışması sonuçlarını internet ortamında www.konyakultur.gov.tr web sitesinden ilan edecek. Ödül, 03-05 Mayıs 2019 tarihinde 2. Sufisin Film Günleri kapsamında düzenlenecek törenle sahibini bulacaktır.

 

KATILIM ŞARTLARI

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sufisin Uzun Metraj Sinema Film Senaryo Yarışması şu şartlardan oluşuyor;

İslâm İrfanı ve Tasavvuf’un özünü anlatan açıklamaya uygun senaryolar bu yarışmaya başvurabilir.

Yarışmaya sadece ilgili senaryo üzerinde hak sahibi olan senarist başvurabilir.

Yarışmaya Uzun Metraj Sinema Filmine uygun senaryolar başvurabilir.

Senaryoyu birden çok senarist yazdığı takdirde yarışmaya yalnızca bir senarist başvurabilir. Diğer senaristlerin imzalı onayını alıp başvuru dosyasına eklemelidir.

Daha önce herhangi bir yarışmadan ödül almış senaryolar bu yarışmaya başvuramaz. (Kültür Bakanlığı destekleri hariç)

Yarışmaya henüz filme aktarılmamış senaryolar başvurabilirler.

Bir senarist en fazla iki farklı senaryo ile yarışmaya başvurabilir.

Çalışma bir portre, gerçek bir hikâye gibi telif içeren konularda yazılmış ise yasal sahiplerinden izin alınıp, başvuru dosyasına eklenmelidir. Aksi halde yarışmadan elenirler.

Yarışmaya sadece gerçek kişiler başvurabilir.

Başvuruda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma zorunluluğu aranmaz ancak senaryo metinlerinin Türkçe olması gerekmektedir.

Senaryolar en az 90 dakikalık bir sinema filmine uygun uzunlukta (70 – 110 sayfa, Amerikan formatta, Courier New yazı fontunda, yazı fontu 11, 1.5 sayfa aralığında olmalıdır.)

Senaryo elektronik ortamda PDF formatında olmalıdır.

Uzun Metraj Sinema Film Yarışmasında yukarıda belirtilen başvuru şartlarını taşımayan veya senaryo formatına uygun hazırlanmayan başvurular değerlendirme dışı bırakılır.

Ödül alan senaryo filme aktarıldığı takdirde filmin giriş jeneriğinde ve bitiş  jeneriğinde T.C. Kültür Bakanlığı Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından desteklendiği belirtilmelidir.

ÖDÜLLER

1- Uzun Metraj Film Senaryo yarışmasına katılacak senaryolar değerlendirilecek ana jürinin uygun gördüğü senariste 30.000 Türk Lirası Teşvik ödülü olarak verilecektir.

BAŞVURU

Yarışmaya katılabilmek için senaryonun yasal sahibi kendisinden istenen aşağıdaki belgeler ile birlikte başvurmalıdır.

1- Ek 2’de yer alan başvuru formunun çıktısını alıp eksiksiz doldurulup ıslak imzalı bir şekilde

2- Sinopsis (En fazla 3 sayfa)

3- Tretman (En fazla 15 Sayfa)

4- Senarist görüşü (En fazla 2 Sayfa)

5- Senaryo metni (70–120 sayfa, Amerikan formatta, Courier New yazı fontunda, yazı fontu 11, 1,5 sayfa aralığında olmalıdır. )

6- Senaryo ve diyalog yazarından alınmış eser sahipliğine ve projede yer alacağına dair taahhütname.

7- Animasyon başvuruları için görsel hazırlık tasarımları (storyboard ve karakter tasarımları)

8- Senaristin biyografisi ve filmografisi (varsa)

9- Senaristin fotoğrafı (yüksek çözünürlükte, festival kataloğu için)

10- Film senaryosu herhangi bir dilden Türkçeye çevrilmiş ise orijinal senaryo metni, orijinal dilinde

11- Tüm bu belgelerin birer dijital ortamda kopyası ilgili adrese gönderilmelidir. Tüm bu belgeleri tamamlayıp, bu sıraya uygun bir şekilde düzenleyip en geç 01 Nisan 2019 tarihine kadar aşağıdaki adrese gönderilmelidir.

Ömür Demirel

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Aziziye Mahallesi Aslanlı Kışla Caddesi No: 5 42030 KARATAY-KONYA

0332 353 40 20-21 / Dahili Hat:151

12- Başvuran, başvuru formunda beyan ettiği bilgilerin doğruluğunu teyit eder. Senarist senaryo yarışmasına başvuruda bulunduktan sonra senaryosunu daha sonra geri çekmemeyi taahhüt eder.

JÜRİ OLUŞUMU

Yarışmaya katılan senaryolar, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yönetimince belirlenen Ana Jüri tarafından değerlendirilir.

Ulusal Uzun Metraj Sinema Film Senaryo yarışması ana jürisi; film yapımcıları, yönetmenler, sinema yazarları, oyuncular, film eleştirmenleri, uzmanlar ve sinemayla ilgili sanat dallarının önde gelen kişilerinden seçilerek oluşturulur.

Jüri, çalışma düzenini kendisi belirler.

Jüri, kararın duyurulmasından önce, tüm üyelerce imzalanmış tutanakları Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne teslim eder.

ÖZEL  ŞARTLAR

1- Jüri gerekli gördüğü takdirde senaristten ek belgeler talep edebilir.

2- Ulusal Uzun Metraj Sinema Film Senaryo yarışmasına katılan tüm taraflar bu yönetmelik şartlarını kabul etmiş sayılırlar.

3- Yönetmelikte ayrıca belirlenmeyen konularda karar yetkisi, Konya il kültür ve Turizm Müdürlüğüne aittir.

 

4- Ulusal Senaryo Yarışmasına başvurular yeterli sayıda olmazsa (en az 5 senaryo) Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yarışmada herhangi bir değerlendirme yapmayarak yarışmayı sonlandırma hakkını saklı tutar.

5- Ulusal Uzun Metraj Sinema Film Senaryo yarışmasına, jürinin birinci dereceden yakınları, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü çalışanları ile birinci dereceden yakınları yarışmaya katılamaz.

6- Senaryo metinlerinde herhangi bir konuda doğabilecek telif hakları ile ilgili her türlü anlaşmazlığın tarafı, tek başına senaryonun yasal sahibidir. Bu konuda bir uyuşmazlık çıkması durumunda filmin yasal sahibi; uyuşmazlığa müdahale ederek sorumluluğu derhal üstleneceğini, tahakkuk ettirilebilecek para cezaları ile tazminatları derhal ödeyeceğini ve/veya kendisine ödenecek tutarlardan mahsup edileceğini, Konya il kültür ve turizm müdürlüğü yönetiminin uğrayacağı maddi ve manevi her türlü zararı ikinci bir ihtar, ihbar ve mahkeme kararına gerek kalmaksızın derhal karşılayacağını kabul ve taahhüt eder.

7- İşbu yönetmeliğin uygulanması ve Ulusal Uzun Metraj Sinema Film Senaryo yarışması çerçevesinde meydana gelen uyuşmazlıkların çözümünde Konya İcra Daireleri ve Mahkemeleri yetkilidir.

EK 1 - Tasavvuf üzerine bilgilendirme metni

EK 2 -  Başvuru formu