Suça bulaşan çocuk ve gençleri iş sahibi yapan proje

Suça bulaşan çocuk ve gençleri iş sahibi yapan proje

Bursa'nın İnegöl ilçesinde "Suça Sürüklenen Çocuk ve Gençlerin Eğitimi" protokolü kapsamında, İnegöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından, suça bulaşmış yaşları 16 ile 29 arasında değişen 20 kişiye iş imkanı sunuldu- İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Zekeri

BURSA (AA) - UĞUR ÇİÇEK - Bursa'nın İnegöl ilçesinde kaymakamlık, Cumhuriyet Başsavcılığı ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasının iş birliğinde imzalanan "Suça Sürüklenen Çocuk ve Gençlerin Eğitimi" protokolü kapsamında, İnegöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından, suça bulaşmış 20 çocuk ve gencin istihdamı sağlandı.

İnegöl Adliyesine bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından belirlenen suça bulaşmış 20 çocuk ve genç, ilk olarak uzman psikiyatrist Işıl Ateş Çöl tarafından muayene sürecine tabi tutuldu.

Tedaviye ihtiyacı olmayanlar ise Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından düzenlenen kişisel gelişim seminerlerine katıldı. Suça sürüklenen bir çocuk ise gençlik kamplarına gönderilerek rehabilitasyon programlarına alındı.

Tedavi ve rehabilitasyon sürecinden sonra suça sürüklenen çocuk ve gençler, İnegöl TSO öncülüğünde mobilya alanında eğitim programına dahil edildi. Eğitim programı süresince bu kişilere İŞKUR tarafından bin 586 lira aylık verildi.

İnegöl Adliyesine bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve uygulanan proje, 3 yılda 60 suça bulaşmış çocuk ve gencin istihdamını sağlamayı amaçlıyor.

- "Hedefimiz yıllık 20 çocuk ve genç"

İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 Temmuz'da Kaymakamlık ve İnegöl TSO ile imzaladıkları protokol kapsamında, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce belirlenen ve daha önce suça bulaşmış 20 çocuk ve gencin istihdamını sağladıklarını söyledi.

Bu gençlerin belirlendikten sonra uzman psikiyatristler tarafından muayene edildiğini ve gerek duyulduğunda tedavi süreçlerine başlandığını anlatan İnanç, şu bilgileri aktardı:

"Tedavinin ardından ise İŞKUR müdürlüğü tarafından belirlenen mobilya sektöründe faaliyet gösteren iş yerlerinde çocuk ve gençlerimiz eğitim programlarına alınıyor. Bu eğitim programlarını tamamlayan çocuk ve gençlere İŞKUR tarafından aylık bin 586 lira harçlık niteliğinde bir maaş verilirken eğitimi tamamlayanlar ise İnegöl TSO tarafından belirlenen firmalarda işe alınıyor. Hedefimiz yıllık 20 çocuk ve genç. 3 yıl sürecek bir proje. Toplam 60 çocuk ve genci bu eğitim kapsamında istihdam etmek istiyoruz."


Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler