Subay ve polisler ‘Abi‘lerin talimatıyla HDP‘ye oy vermiş

Subay ve polisler ‘Abi‘lerin talimatıyla HDP‘ye oy vermiş

Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan subay, astsubay ve polislerin 'Abi'lerin talimatları doğrultusunda, HDP'yi desteklediği, HDP'nin Mardin ve Hakkari'de yüzde 95'lere ulaşan oy oranları ile sandıktan birinci çıktığı tespit edildi.

Fetullah Gülen’in liderliğini yaptığı iddia edilen paralel devlet yapılanmasının; 7 Haziran seçimlerinde HDP’ye çalıştığını gözler önüne sermeye devam ediyoruz. Mardin ve Hakkari’de görev yapan subay, astsubay ve Emniyet amirlerinin de; paralel devlet yapılanmasının talimatı üzerine HDP’ye oy verdiği ortaya çıktı.

“HDP’ye oy verin” diyen paralel abilerin emrini dinleyen subay, astsubay ve polis amirlerinin Güneydoğu Anadolu’da PKK’ya karşı nasıl mücadele edeceği merak ediliyor. Şırnak, Batman, Siirt, Hakkari, Mardin ve Diyarbakır’daki asker ve polis lojmanlarından çıkan sandık sonuçları, TSK ve Emniyette

paralel yapının hâlâ aktif olduğunu gösteriyor.

HAKKARi’DE VAHiM TABLO

Hakkari’deki asker ve polis lojmanlarında HDP birinci parti oldu. Sümbül Anadolu Lisesi’nde oy kullanan subay ve astsubayların yüzde 85.4’ü HDP’ye oy verdi. AK Parti sandıktan yüzde 4.9’la üçüncü parti olarak çıktı. Polislerin oy kullandığı sandıkta da HDP birinci parti oldu. Gazi mahallesi Kız Meslek Lisesi’nde oy kullanan polis ve eşlerinden 239 kişi HDP’ye oy verdi. HDP yüzde 85.66 oy alarak birinci parti oldu. Aynı sandıkta AK Parti; yüzde 8.96 oy oranıyla ikinci parti oldu.

ASKERDEN HDP'YE % 95 OY

Mardin’de tugay ve tümende kalan askerler Artuklu ilçesi Ofis Mahallesi’nde bulunan Gülseren Enver Tüfekçioğlu İlkokulu’nda oy kullandı. Askerlerin oy kullandığı sandıkta HDP oy patlaması yaşadı. Subay ve astsubaylardan (eş ve çocukları dahil) bin 99 kişi HDP’ye oy verdi ve yüzde 95.4 oy alan HDP birinci parti oldu. AK Parti’ye ise 29 oy çıktı. Yüzde 2.52 oy alan AK Parti, aynı sandıktan dördüncü parti olarak çıktı.

ŞIRNAK POLİS LOJMANLARINDA HDP 2. PARTİ

Şırnak’ta da; polislerin kaldığı lojmanlarda HDP ikinci parti oldu. Şakir Nuhoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde oy kullanan polislerin (eş ve çocuklar dahil) oy kullandığı sandıkta AK Parti yüzde 44.16, HDP ise yüzde 33.22 oranında oy aldı.

AK PARTİ' SEÇİM SONUÇ ANALİZ KİTAPÇIĞI

Önceki gün parti genel merkezinde gerçekleştirilen AK Parti 102. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında katılımcılar, AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı 2015 Genel Seçimi Sonuç Analiz kitapçığını inceleme fırsatı buldu.

AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı, 7 Haziran’da yapılan Milletvekili Genel Seçimi’nin kesin olmayan sonuçlarına göre, “Seçim Sonuç Analiz Kitapçığı” hazırladı. Buna göre, en fazla oy oranına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı Rize ile Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun memleketi Konya’da ulaşıldı.

Kitapçıkta, partilerin milletvekili dağılımı ve oy oranı haritası, yurtiçi ve yurtdışı genel sonuçları, oy oranları coğrafi bölgeler haritası ile seçim yıllarına göre AK Parti’nin oy sayılarının karşılaştırmalı tablosu yapıldı. En çok oy oranına ulaşılan ilçe ise Adıyaman’a bağlı Sincik oldu. Geçerli sayılan oyların yüzde 90,71’i AK Parti’ye gitti.

Geçersiz oylar seçmen sayısını geçti

7 Haziran’da yapılan milletvekili genel seçimlerinde 1 milyon 346 bin 340 oy geçersiz sayıldı. En çok geçersiz oy, en fazla seçmenin bulunduğu İstanbul’dan çıktı. İstanbul’da kullanılan yaklaşık 9 milyon oyun 537 bin 326’sı geçersiz kabul edildi. 3 milyon 340 bin oy kullanılan Ankara’da 61 bin, 2 milyon 758 bin oy kullanılan İzmir’de 50 bin oy geçersiz oldu. Türkiye genelindeki geçersiz oy sayısı, aralarında Adana, Aydın, Balıkesir, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Kocaeli, Muğla, Samsun, Şanlıurfa’nın da bulunduğu 76 ildeki seçmen sayısından fazla çıktı. (Yeni Akit)