Suat Arıkan, İtalya'da opera yarışmasında jüri başkanlığı yaptı

Suat Arıkan, İtalya'da opera yarışmasında jüri başkanlığı yaptı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) Müdürü ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan, İtalya'da düzenlenen Uluslararası Piyano Yarışması'nda,...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) Müdürü ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan, İtalya'da düzenlenen Uluslararası Piyano Yarışması'nda, jüri başkanı olarak görev aldı.

Motosiklet kazası dolayısıyla 2011'de yaşamını yitiren başarılı sanatçı Salvatore Licitra adına, operanın anavatanı olan İtalya'nın Milano şehrinde gerçekleştirilen yarışmaya, Güney Kore, İtalya, İspanya, Japonya ve Çin'in yanı sıra birçok ülkeden 100 aday katıldı.

Farklı ülkelerde düzenlenen çok sayıda uluslararası şan yarışmasında görev alan Arıkan, Türkiye'den katılım olmadığına işaret ederek, gelecek yıllarda daha yoğun katılım beklenen etkinliğe Türk gençlerinin de katılması çağrısında bulundu.

Güney Koreli bariton Byoungjin Lee, yarışmada birinciliği elde etti.

Opera 1600'lü yıllarda İtalya'da ortaya çıktı. İtalyan operası, alanında baskın bir yer edinirken, Handel, Gluck ve Mozart'ın da aralarında bulunduğu dünyaca ünlü çok sayıda sanatçı İtalyan operasını kullanarak eserlerini ortaya koydu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :