Su idareleri İstanbul'da toplandı

Su idareleri İstanbul'da toplandı

TBB ve İSKİ arasında yapılan protokol çerçevesinde, su ve kanalizasyon idarelerinin teknik personeline yönelik "Su Arıtma Teknolojilerinde Yenilikler ve Tecrübe Paylaşımı" eğitimi başladı

İSTANBUL (AA) - Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) arasında yapılan protokol çerçevesinde, su ve kanalizasyon idarelerinin teknik personeli, "Su Arıtma Teknolojilerinde Yenilikler ve Tecrübe Paylaşımı" eğitiminde bir araya geldi.

Konuya ilişkin açıklamaya göre, su ve kanalizasyon idarelerinin su arıtma teknolojilerindeki durumunun, yeni teknolojilerin, İSKİ'nin İstanbul'daki modern arıtma tesislerindeki uygulama stratejilerinin ele alındığı eğitim programı İkitelli Eğitim-Kültür ve Sosyal Tesisleri'nde başladı.

İki hafta sürecek eğitim ve istişare programına Balıkesir, Samsun, Van, Sakarya, Kahramanmaraş, Adana, Tekirdağ, Malatya, Denizli, Gaziantep, Erzurum, Ankara, Ordu, Mersin ile Trabzon'dan su ve kanalizasyon idarelerinin teknik personeli katılıyor.

Programın ilk haftasında katılımcılara, Türkiye Su Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Mete Saatçi ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Soyer tarafından arıtma teknolojilerindeki gelişmeler ve teknolojilerin uygulanması ve kullanımıyla ilgili teorik eğitimler verilecek.

İkinci haftada ise İSKİ Genel Müdürlüğü yöneticileri ve personeli tarafından modern arıtma tesislerinde yeni teknolojilerin uygulamalarına dair pratik eğitimler verilerek bilgi ve tecrübe aktarımı sağlanacak.

Eğitimin ardından farklı gruplar, atık su arıtma işletimi, çamur susuzlaştırma ve şebekelerde kayıp, kaçak alanlarında eğitim alacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :