Strasbourg’da Anadolu Bahar Festivali

Strasbourg’da Anadolu Bahar Festivali

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Strasbourg Şubesince düzenlenen Anadolu Bahar Festivali açılış töreni ile başladı

STRASBURG(AA) - Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Strasbourg Şubesince Anadolu Bahar Festivali düzenlendi.

Festivalin açılışında 2010 yılında Strasbourg şehri ile iş birliği anlaşması imzalayan Kayseri’den Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de yer aldı.

Strasbourg’da DİTİB’e bağlı Yunus Emre Camii ve Özel Yunus Emre Lisesi’nin de bulunduğu komplekste kurulan festival alanında gerçekleştirilen açılış törenine Strasbourg Başkonsolosu Özgür Çınar, Strasbourg Belediye Başkan Yardımcısı Nawel Rafik-Elmrini, Eski Milletvekili ve Strasbourg İl Genel Meclisi Başkan Yardımcısı Jean Philippe Maurer, Strasbourg Din Hizmetleri Ataşesi Fevzi Hamurcu, Strasbourg Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Naim Kavlak ve vatandaşlar katıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 2010'da iki şehir arasında iş birliği anlaşması imzalandığını hatırlatarak, Strasbourg’da yaşayan Türklerin büyük bölümünün Kayseri kökenli olduğunu ve bu nedenle iki şehir arasında önemli bağların bulunduğunu söyledi.

Kayseri’den hemşehrilerinin çalışmak amacıyla Fransa’ya göç ettiklerini anımsatan Çelik, şimdi kalkınmış ve gelişmiş bir Kayseri bulunduğunun altını çizerek, yapılan yatırımlardan örnekler verdi.

Strasbourg Başkonsolosu Özgür Çınar da, vatandaşların birlik ve beraberlik içerisinde şölenler ile festivaller düzenlemesinin memnuniyet verici olduğunun altını çizdi. Çınar, “Birlikte olalım, bir arada olalım, birbirimizi gözetelim, aynı dilin, kültürün ve dinin mensupları olduğumuzu unutmayalım. Birbirimizi yalnız bırakmayalım” dedi.

Strasbourg Belediye Başkan Yardımcısı Nawel Rafik-Elmrini, açılışa katılmaktan duyduğu sevinci paylaştığını söyleyerek, festival yöneticilerine teşekkür etti.

Öte yandan, Çelik, açılış töreninden önce Strasbourg Belediye Başkanı Roland Ries’e bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette iki şehir arasında imzalanan iş birliği anlaşması sonrasındaki gelişmeler, Strasbourg’da yaşayan Türk vatandaşlarının durumu, iki şehir arasındaki ilişkilerin gündeme geldiği öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :