St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı

St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı

Hatay'da St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı etkinlikleri kapsamında St. Pierre Kilisesi'nde düzenlenen ayinde barış mesajları verilerek İstanbul'daki terör saldırısı kınandı - Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş: - "Savaşın kazananı barışın da k

HATAY (AA) - Hatay'da St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı etkinlikleri kapsamında, ilk mağara kilisesi olan St. Pierre Kilisesi'nde düzenlenen ayinde barış mesajları verilerek İstanbul'daki terör saldırısı kınandı.

St. Pierre Kilisesi'nde düzenlenen ayin, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Duaların edildiği ve ilahilerin seslendirildiği ayinde, barış mesajları verildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, coğrafyanın, dünyanın bugünlerde en çok barışa ve gerçek inanan insanların duasına ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Hatay'da insanların hangi din mensubu olmasından çok nasıl düzgün insan olduğuna bakıldığını ifade eden Savaş, şunları söyledi:

"Rabbim dünyada güzel insanları arttırsın diye dua ediyoruz. İstanbul'daki olay nedeniyle çok üzüldük. Sadece orada Müslümanlar ölmedi. Vahşet, terör bütün insanlığın sorunu. Bunlar egemen oldukça insanlık geriye gitmekte. Bugün olsun diğer günlerde olsun Musevilerle, Hristiyanlarla özel günlerde insanlık için kardeşlik, barış için dua edelim. Barış, insanlık, kardeşlik, sevgi hepimize lazım. Bütün dinler barışı, kardeşliği huzuru emrediyor. Bunları yerine getirdiğimiz zaman insanlığı yüceltmiş, huzursuzluk ve kavgayı bitirmiş oluruz. Savaşın kazananı, barışın da kaybedeni olmaz. Barış hepimiz için geçerli."

Türkiye Ermeni Katolik Başepiskoposu Levon Zekiyan, İstanbul'daki vahim, dehşet verici ve vahşi olayın sevinçlerini kırdığını, kalplerini hüzün sardığını söyledi.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, hastanelerde tedavi görenlere de acil şifalar dileyen Zekiyan, "Maalesef bu tür olaylar gittikçe çoğalmakta ve bizim aciz güçlerimizden çok fazla, daha büyük güç gerektirmekte ki bunlara mani olabilelim. Bu güç Allah'ın gücüdür. Bizim yapacağımız tek şey dünyada barış için ve özellikle Ortadoğu'da, yurdumuzda tüm insanlar arasında barış için yüce Tanrı'ya dualarımızı yükseltmektir." dedi.

Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil de her yıl 29 Haziran'da kutladıkları bayramla Hristiyanlığın ilk yayılmasında etkili olan Aziz Petrus ve Pavlus'u anımsadıklarını kaydetti.

Ortodoks ve Katolik kilisesinin temsilcilerinin St. Pierre Kilisesi'ne evrensel barış duası yapmaya geldiklerini ifade eden Hurigil, "Hristiyanlık ismi ilk defa bu memleketten dünyaya yayıldı. Bu vesileyle bu bayramın tüm dünyaya barış, sevgi ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Dünyanın sevgi iklimine ihtiyacı var. Bütün dualarımız bunun üzerine olacak." dedi.

Etkinliğe, Vatikan'ın Ankara Büyükelçisi Paul Fitzpatrick Russell ile farklı illerden din adamları ve Hristiyan vatandaşlar katıldı. Programa katılanlar dua ederek, mum yaktı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler