Sri Lanka'da 2008'de kaçırılan gazeteciyle ilgili 3 gözaltı

Sri Lanka'da 2008'de kaçırılan gazeteciyle ilgili 3 gözaltı

KOLOMBO (AA) - Sri Lanka'da polis, 9 yıl önce tanınmış bir gazetecinin kaçırılmasıyla ilgili bir subay ve 2 askeri gözaltına aldı.Polis sözcüsü Priyantha...

KOLOMBO (AA) - Sri Lanka'da polis, 9 yıl önce tanınmış bir gazetecinin kaçırılmasıyla ilgili bir subay ve 2 askeri gözaltına aldı.

Polis sözcüsü Priyantha Jayakody, 2008 yılında İngilizce yayın yapan haftalık "The Nation" dergisinin yardımcı editörü Keith Noyahr'a saldırdığı ve kaçırdığı sanılan bir subay ve 2 askerin gözaltına alındığını belirtti.

Sri Lanka'da güvenlik güçleriyle Tamil Kaplanları isyancıları arasındaki iç savaşla ilgili eleştirel haberler yazan gazeteci Noyahr, 2008'de iş çıkışında kaçırılmış ve dövülmüştü.

Saldırının ardından ailesiyle birlikte ülkeden ayrılan Noyahr, hayatından endişe ettiğini söylemişti.

Ülkedeki 30 yıllık iç savaşa 2009 yılında son veren ve 2014'teki seçimlere kadar 10 yıl iktidarda bulunan eski Devlet Başkanı Mahinda Rajapaksa, çeşitli savaş suçları, azınlıklara baskı ve yolsuzluklarla itham ediliyor.

Rajapaksa yönetimi, öldürülen, kaçırılan, kaybolan ve ülkeden kaçan onlarca gazeteci hakkında doğru ve tarafsız soruşturma yapmamakla eleştiriyor.

Sri Lanka'daki iç savaş, hükümet güçlerinin Tamil Kaplanları'nı yenmesiyle 2009 yılında sona ermişti.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler