Sorgun'da Şehit ve Gazilere Saygı Konferansı

Sorgun'da Şehit ve Gazilere Saygı Konferansı

YOZGAT (AA) - Sorgun İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Şehit ve Gazilere Saygı Konferansı düzenlendi.Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü etkinlikleri...

YOZGAT (AA) - Sorgun İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Şehit ve Gazilere Saygı Konferansı düzenlendi.

Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Sorgun İlçe Jandarma Komutanlığınca düzenlenen Şehit ve Gazilere Saygı Konferansı, İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonunda yapıldı.

Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Demir, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, 103 yıl önce binlerce vatan evladının, genç, ihtiyar, çocuk demeden, bu vatanın bedelini ödemek üzere Çanakkale’ye yürüdüğünü ifade ederek, şunları söyledi

"Amacımız geçmişteki savaşların zaferleriyle mutlu olmak değil, eğer amaç vatan savunmasıysa eğer amaç hürriyet davasıysa bir ölüm kalım mücadelesiyse buna savaş diyemezsiniz. Bunu anlatmak boynumuzun borcudur çünkü vatan dediğimiz bu toprak, diyeti ağır ödenmiş bir topraktır."

Konferansta daha sonra Mardin Nusaybin'de terörle mücadelede gazi olan Jandarma Uzman Çavuş Emirhan Gazi Altan ile Zeytin Dalı Harekatı'nda gazi olan Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Yılmaz, yaşadıklarını anlattı.

Konferansı, Sorgun Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Ömer Güral, Kıbrıs gazisi Nail Erol ile okul müdürleri ve öğrenciler takip etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler