Son günü beklemeyin

Son günü beklemeyin

ASKON’da Alacakların Yeniden Yapılandırılması’nı içeren kanunu anlatan Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım Ünver, yapılandırma yapacaklara son günü beklemeyin uyarısında bulundu.

 ASKON Konya Şubesi Pazartesi Sohbetleri’nde bu hafta ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması’na İlişkin Kanun’ konuşuldu. Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım Ünver, Vergi Dairesi Grup Müdürleri Eyüp Yılmaz ve Behsat Er sunumları ile kanunu anlattı. ASKON Konya Şube binasında gerçekleşen programa katılım yoğun oldu. Genel Kurul sonrası il program olan toplantıda katılımcılara hoş geldin konuşması yapan ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, yeni yönetimin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yıldırım, “Genel Kurul sonrası yeni yönetim kurulu üyelerimiz ile ilk toplantımızı yaptık. Yine önemli bir konu hakkında da burada bilgilendirmeler yapılacak. Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım Ünver bey ve ekibine buraya kadar geldikleri için teşekkür ediyoruz. Kendileri işadamları için fırsat olan kanun hakkında bilgiler verecek. Tekrar herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

SON GÜNÜ BEKLEMEYİN RAHAT EDİN

Daha sonra söz alan Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım Ünver de, alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanunun işadamları için bir fırsat olduğunu belirtti. Ünver, “İlk olarak yapılandırma yapacak işadamlarımıza son günü beklemeyin tavsiyesinde bulunuyorum. Çünkü boş günler de insanlar duruyor ve son gün geliyor. Bu sefer yığılma oluyor ve iki tarafta sıkıntı yaşıyor. O yüzden son güne kalmadan gelin rahatça işlemlerinizi yaptırın” dedi.

 

YAPILANDIRMA YAPTIRIN 2022’YE KADAR RAHAT EDİN

Kanun sayesinde işadamlarının 2022’ye kadar rahat edeceğini dile getiren Ünver, “Bu kanundan mutlaka yararlanın. Kanunda 6 ana başlık var. Bunlar içerisinde kesinleşmiş alacakların yapılandırılması ve matrah artırımı çok önemli. Hemen fayda maaliyet analizi yaptırın ve kesinleşmiş alacaklarınızı yapılandırın. 3’te bire iniyor borçlarınız. Bunu peşin verirseniz 3’te birin de yarısını ödüyorsunuz” diyerek “Fırsatı kaçırmayın” tavsiyesinde bulundu. Kanunun amacının borç yükünü hafifletmek olduğunu dile getiren Ünver, ister peşin ister 6 taksitle borçlardan büyük avanajlı bir şekilde kurtulunabileceğini belirtti. Ünver, son olarak şehrin lokomotif STK’sı ASKON’un yeni yönetiminin hayırlı olmasını temenni etti. Daha sonra Grup Müdürleri Eyüp Yılmaz ve Behsat Er, kanunun ayrıntılarını ve teknik kısmını anlattı. Sunum sonrasında program soru-cevap olarak devam etti. Program hediye takdimi ile sona erdi. Haber Merkezi