Son Dakika: Konya'da Gösteri Uçağı Düştü!

Konya'daki 3. Anajet Üssü'nde öğleden sonra meydana gelen kazada, eğitim uçuşu yapan bir gösteri uçağı teknik arıza sonucu düştü. Pilotun paraşütle atlayarak kurtulduğu, ancak bir askeri personelin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Konya'da bulunan 3. Anajet Üssü'nde bugün öğleden sonra saat 13.00 sıralarında meydana gelen olayda, bir gösteri uçağı teknik arıza nedeniyle düştü. Eğitim uçuşu gerçekleştiren uçağın kalkıştan kısa bir süre sonra arıza yaşadığı ve üs bölgesine yakın bir parka düştüğü belirtildi.

Pilot paraşütle atladı

Kazaya hemen müdahale eden üste bulunan itfaiye ve sağlık ekipleri, olay yerine ulaşarak gerekli önlemleri aldılar. İlk belirlemelere göre, kazada ölen ve yaralanan olmadığı bilgisi paylaşıldı. Pilot Şükrü Gümüş ise uçağın düşüşünden hemen önce paraşütle atlayarak kurtulduğu kaydedildi.

anajet-ussu-ucak-dustu.jpg

Pistte çalışan askeri personel şehit oldu

Uçağın Anajet Üssü'ndeki bir iş makinasının üstüne düştüğü, parçaların isabet ettiği bir askeri personelin şehit düştüğü öğrenildi.

konya-anajet-ussu-ucak-dustu-4.jpg

Olay yerine güvenlik şeridi çekilerek bölgenin emniyet altına alındığı bildirilirken, yetkililerin olayla ilgili inceleme başlattığı ifade edildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama

MSB: Konya’da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız, saat 12.51’de henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır.

Başkan Altay'dan mesaj

Şehrimize ve kahraman Türk Yıldızları’mıza geçmiş olsun. Şu ana kadar bize ulaşan bir can kaybı yok çok şükür. Gelişmeleri takip ediyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.