Soma'daki maden faciası davası

Soma'daki maden faciası davası

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay:- "Toplum vicdanının huzura kavuşması bakımından, dava süreci bir an önce sonuçlanmalı ve sorumlular tespit edilerek hak ettikleri ceza verilmelidir"

ANKARA (AA) - Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Soma'daki maden faciası davasına ilişkin, "Toplum vicdanının huzura kavuşması bakımından, dava süreci bir an önce sonuçlanmalı ve sorumlular tespit edilerek hak ettikleri ceza verilmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Atalay, yaptığı yazılı açıklamada, Soma'da meydana gelen maden kazasının üzerinden dört yıl geçtiğini, açılan davanın şimdiye kadar sonuçlanmadığını belirtti.

Soma'daki kazanın Türkiye'nin en büyük maden kazası olduğuna işaret eden Atalay, "301 maden işçisi şehit olmuş, geride yüzlerce dul ve yetim kalmıştır. İş kazası sonrasında iş sağlığı ve güvenliği mevzuatında ve çalışma şartlarında birtakım düzenlemeler yapılmıştır. Ancak faciaya ilişkin dava süreci halen devam etmektedir ve sorumlular halen cezalandırılamamıştır. Türk-İş ve üye sendikaları ilk andan itibaren olayın takipçisi olmuştur, olmaya da devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Atalay, Soma'daki kazanın Türkiye'nin ekonomik ve sosyal gerçekliğini ortaya döktüğünü, iş güvenliği alanındaki ihmalleri, çalışma şartlarının acımasızlığını, taşeron sisteminin neden olduğu olumsuzlukları açığa çıkardığını kaydetti.

Türkiye'nin çalışana değer vererek ekonomik büyümesini sağlaması gerektiğini vurgulayan Atalay, insana yakışır çalışma ve yaşama şartlarının başta madenler olmak üzere tüm iş yerlerinde sağlanmasını istedi.

Atalay, yaklaşık 200 bin işçinin maden ve taş ocaklarında çalıştığına ve ülkeye katma değer sağladığına dikkati çekerek "Toplum vicdanının huzura kavuşması bakımından, dava süreci bir an önce sonuçlanmalı ve sorumlular tespit edilerek hak ettikleri ceza verilmelidir. Bu vesileyle Soma faciasında şehit olan işçilerimize bir kez daha rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler