Kapadokya'nın giriş kapısında afet hazırlığı

Kapadokya'nın giriş kapısında afet hazırlığı

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen UMKE Temel Eğitimi, Soğanlı Vadisi'nde 43 personel ve gönüllünün katılımıyla gerçekleşti. Eğitim, teorik bilgilerin ardından pratik uygulamalarla arama kurtarma ve sağlık ekiplerini güçlendirdi.

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 2023 UMKE Temel Eğitimi, 5 gün boyunca Soğanlı Vadisi'nde gerçekleştirildi. "Kapadokya'nın Giriş Kapısı" olarak nitelendirilen bu özel bölgede, 43 kişilik bir ekip, eğitim süresince arama kurtarma ve sağlık alanında gerekli bilgi ve becerileri kazandı.

Soğanlı Vadisi'nde afet eğitimi

Eğitim programı, ilk üç gün boyunca teorik bilgilerin verildiği derslerle başladı. Katılımcılar, arama kurtarmada kullanılacak ekipmanlar hakkında detaylı bilgilendirme aldılar. Ardından, Soğanlı Vadisi'nde gerçekleşen eğitim kampında, pratik tatbikatlarla ekiplerin bilgi ve tecrübeleri pekiştirildi. Doğada yaşama, kaya tırmanışı, yüksekten düşme gibi senaryolarla hazırlanan etaplar, ekiplerin gerçek afet ve kazalarda etkili müdahale becerilerini artırdı.

Soğanlı Vadisi'nde afet eğitimi

Kayseri İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, ekiplerin profesyonelleşmesi açısından düzenlenen bu tür eğitimlerin önemine vurgu yaparak, "Ülkemiz maalesef afetlere son derece açık bir ülke. Dolayısıyla sağlık hizmetleri noktasında da ekiplerimizin hazır olması bizim için çok önemli" dedi. Halihazırda 209 UMKE gönüllüsünün bulunduğu Kayseri'de, bu sayıyı artırmak amacıyla düzenlenen eğitimde, 43 yeni gönüllü sahaya hazırlanıyor.

Soğanlı Vadisi'nde afet eğitimi

Erşan, "Umarım eğitim neticesinde donanım kazanmış olan ekiplerimiz, böyle bir ihtiyaç olmaz ama yaralılar veya bir afet söz konusu olduğunda da sorunsuz şekilde müdahale edeceklerdir" şeklinde konuştu. Yeşilhisar Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş'ın kampı ziyaret ederek ekiplere başarılar dilediği belirtilirken, Kayseri'nin turizm noktasında vitrini olarak nitelendirilen Soğanlı Vadisi'nde gerçekleştirilen eğitim, vali ve kaymakamın destekleriyle gerçekleşti.

Soğanlı Vadisi'nde afet eğitimi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.