Slovenya’dan Avusturya’ya sınır güvenliği tepkisi

Slovenya’dan Avusturya’ya sınır güvenliği tepkisi

Başbakan Miro Cerar, Avusturya’nın Slovenya sınırında yaptığı sığınmacılara yönelik sınır güvenliği tatbikatını "oldukça kışkırtıcı" olarak niteledi

VİYANA (AA) - Slovenya Başbakanı Miro Cerar, Avusturya’nın sınırında sığınmacılara yönelik tatbikat yapmasına tepki göstererek, “AB ve NATO üyesi Slovenya sınırlarını yeterince koruyabilmektedir. Tatbikat oldukça kışkırtıcı.” dedi

Başbakan Carer, basına yaptığı açıklamada, Avusturya’nın üç gün önce Slovenya sınır kapısı Spielfeld’de yaptığı “sınırlar için” adı verilen sınır güvenliği tatbikatına tepki gösterdi.

Slovenya’dan Avusturya’ya yok denecek kadar az sığınmacının girmesi nedeniyle sınır koruma tatbikatını “oldukça kışkırtıcı” olarak eleştiren Carer, “AB ve NATO üyesi Slovenya sınırlarını yeterince koruyabilmektedir.” ifadesini kullandı.

- Sloveya sınırında bin kişilik tatbikat

Olası sığınmacı akınına karşı Avusturya üç gün önce 600 polis ve 400 askerin katılımıyla “sınırlar için” adı verilen sınır koruma tatbikatı düzenlemişti.

İçişleri Bakanı Herbert Kickl, tatbikata ilişkin Avrupa’da 2015’de yaşanan sığınmacı krizinin tekrarlanmasına izin vermeyeceklerini belirterek, “Bir ülke sınırlarında olası bir durum karşısında, sınırını koruyamazsa güvenirliğini kaybeder.” demişti.

Savunma Bakanı Mario Kunasek de Bakan Kickl ile tatbikatı yerinde izleyerek, olası bir sığınmacı akını durumunda sığınmacıların kayıt altına alınacağını, yasa dışı yollarla ülkeye girmek isteyenlerin Slovenya’ya iade edileceğini açıklamıştı.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :